Hlavní obsah

Otec podal trestní oznámení na nemocnici, ve které zemřel jeho syn

– TŘEBÍČ

Trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví podal muž, jehož třídenní syn zemřel v pondělí v třebíčské nemocnici. Podle lékařů chlapec zemřel kvůli selhání několika orgánů.

Článek

Ředitel nemocnice Petr Mayer řekl, že se u dítěte třetí den po porodu přes maximální péči rozvinulo selhání několika orgánů. Lékaři proto zajistili převoz dítěte na specializované pracoviště ve fakultní nemocnici v Brně. "Během předávání specialistům z Brna novorozenec zemřel," řekl Mayer.

Spekulovat o přesné příčině úmrtí chlapce ředitel nechtěl. "Případ se řeší jako mimořádná událost. Probíhají laboratorní testy, více určí nařízená soudní pitva," dodal.

Kraj Vysočina se jako zřizovatel nemocnice dozvěděl o případu okamžitě, potvrdil náměstek hejtmana pro zdravotnictví Pavel Hájek. "Není to žádná aféra, je to život. V rodině to bylo údajně osmé dítě, jedno z nich už před časem zemřelo," podotkl Hájek.

V nedávné době čelila nemocnice několika aférám. Před dvěma lety se na dětském oddělení objevila infekce, v jejímž průběhu rovněž zemřel novorozenec.

V prosinci 2006 tam byli krátce po porodu dva novorozenci zaměněni. Primář dětského oddělení rovněž údajně bez svolení rodičů nemocného dítěte poskytl jeho zdravotní záznamy třetí osobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám