Hlavní obsah

Při požáru domu zahynulo v Německu devět lidí

– BERLÍN

Devět osob, z toho pět dětí, zahynulo v neděli při požáru obytného domu v Ludwigshafenu na jihozápadě Německa. Dalších 60 lidí bylo zraněno, dvacet z nich skončilo v nemocnici, stav dvou je velmi vážný. Oheň dům zcela zničil.

Foto: Kai Pfaffenbach , Reuters

Hasiči hasí dům v Luwigshafenu.

Článek

Požár vypukl v neděli 16:23 v prvním patře čtyřpatrového domu, příčiny zatím nejsou známy. Oheň nejprve zachvátil dřevěné schodiště budovy a po něm se rozšířil do všech pater. Vysoké plameny strávily brzy i střechu rohového domu.

Několik lidí v panice vyskočilo z okna, uvedl mluvčí hasičů. Počet zraněných je velmi vysoký, protože v domě, kde žije 52 lidí včetně cizinců, bylo na návštěvě hodně přátel. Slavili začátek masopustního karnevalu.

Oslav se ale účastnili i hasiči a policisté, kteří zasáhli okamžitě ještě před příjezdem pohotovostních týmů. Podařilo se jim zachránit dvě malé děti z vyšších pater, které jejich rodiče hodili z oken a policisté je dole nezraněné zachytili.

Hasiči prozkoumávají vyhořelý dům v Ludwigshafenufoto: Reuters/Alex Grimm

Oheň šedesátka hasičů lokalizovala až v neděli večer, trosky však ještě neprohledali, protože hrozí, že se dům zřítí. Dvě sousední budovy byly z bezpečnostních důvodů evakuovány.

Vážně zraněné děti byly převezeny na kliniku do Mannheimu. Zraněno bylo i několik hasičů a policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám