Hlavní obsah

Platba za nadměrný vklad vede anketu o nejabsurdnější poplatek

Novinky, toh
PRAHA

Už jen tři dny zbývají do uzavření prvního kola ankety o nejabsurdnější poplatek. V průběžném hlasování zatím „vedou“ poplatky za nadměrný vklad, připsání úroku či za vedení běžného účtu.

Článek

Oprávněnost prvního místa poplatku za nadměrný vklad dokládá příběh jednoho z návštěvníků webu. "Při vkladu na podnikatelský účet v hotovosti nad 500 000 Kč si KB účtuje několikaprocentní poplatek. Na doporučení pracovnic u pokladní přepážky, chci-li vložit např. milión, vložím 500 000 bez poplatku u jednoho okénka a pak si vystojím frontu u jiného. Bez poplatku vložím druhých 500 000. Je to trochu jako v Kocourkově," komentoval situaci v bance jeden z hlasujících v anketě.

Již třetí ročník tohoto netradičního hlasování pořádá portál www.bankovnipoplatky.com a zatím se ho účastnilo více než 26,5 tisíce lidí. Do finálového únorového kola postoupí tři nejabsurdnější poplatky.

Již v předešlých týdnech hlasovali v anketě některé bankovní subjekty. Ty by většinou volily poplatky spjaté s internetbankingem.

V 1. ročníku návštěvníci webu zcela suverénně zvolili za vítěze poplatek za příchozí platbu. Ve 2. ročníku pak zvítězil poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám