Hlavní obsah

Hummer H3T: silácký pickup

Novinky,

Už za měsíc se představí nový model Hummer H3T. Tohle auto konečně vyslyšelo požadavky zákazníků a nabídne jim i velkou ložnou plochu i při obsazení pěti osobami.

Článek

Verze H3T je typický pickup, který je postavený na základě již vyráběného modelu H3 S ním sdílí jak pohonné jednotky, tak i spousta dílů, přístrojovou desku a podvozek. Ten je však prodloužený o 56 cm na 3400 mm.

Karoserie tak má ložnou plochu o délce 1,5 m a přitom kabinu se čtveřicí dveří a pěticí sedadel. Zadní řada se navíc dá sklopit a prostor využít také na převážení předmětů, které pak mohou být zamčené ve voze.

Zajímavý je na voze i podvozek. Ten nabízí Hummer ve dvou variantách - buď v kompromisní terénně-silniční, nebo vyloženě off-roadové. Ta dostane uzávěrky obou nápravových diferenciálů, zkrácený stálý převod a terénní pneumatiky. Také bude mít vůz posílený plát pod motorem a nádrží, aby nedošlo k jejich poškození.

:. Hummer H3T

Jako pohonná jednotka se bude pod kapotou snažit řadový pětiválec o objemu 3,7 l, který dává maximální výkon 180 kW a točivý moment vrcholí ve 328 N.m. Pro mnohé je však tento agregát v Hummeru nedůstojný, a tak raději sáhnou po vidlicovém osmiválce 5,7 l (220 kW, 432 N.m). Slabší motor je k dispozici buď s manuálem nebo automatem, větší motor pak má jen automat.

Anketa

Jaký typ Hummeru H3 byste si reději koupili?
S pevnou střechou
69,5 %
Pick-up
30,5 %
Celkem hlasovalo 802 čtenářů.

Reklama

Související články

Americká armáda požaduje lepší Hummer

V firma AM General vyhrála poslední velkou zakázku americké armády na dodávku univerzálního bojového osobního vozidla se svým HMMWV, později známým jako HUMWEE...

Hummer přidal válce do nejmenšího modelu

Když už není Hummer H1, může nabídnout značka jen verze H2 a H3. Oba jsou ale už spíš silniční typy, které mnoho těch "extra" nenabídnou. Automobilka...

Motory Duramax do Hummeru H2

Koncern GM nasadí své nové ekologičtější motory Duramax 4,5 l do sériové výroby. Jejich výhodou je vyšší účinnost, nižší spotřeba a výrazně redukované emise....

Výběr článků

Načítám