Hlavní obsah

Klaus má volbu v kapse, alespoň podle bookmakerů

– PRAHA • Aktualizováno

Stane se novým prezidentem Václav Klaus nebo Jan Švejnar? Zatímco se spekuluje o tom, jak se zachovají zákonodárci, sázkové kanceláře už mají jasno. Favoritem je jednoznačně Klaus.

Článek

Podle největších českých sázkových kanceláří vyhraje jednoznačně současný prezident. Jak Tipsport, tak Fortuna a Chance mají na znovuzvolení Klause kurz 1.20, zatímco na vítězství Švejnara přibližně čtyři ku jedné. Stejný kurs má i internetová sázková kancelář B-Win.

Je tomu tak proto, že za Klausem stojí 122 poslanců a senátorů ODS a pravděpodobně ho budou volit i někteří zákonodárci z dalších stran. Nynější hlavě státu chybí v dolní komoře jen 19 hlasů, v Senátu mají občanští demokraté nadpoloviční většinu.

"Lidé jednoznačně sázejí na Klause," řekl Novinkám mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek s tím, že možnost vsadit si na vítězství současné hlavy státu je již od září. Možnost vybrat si mezi oběma kandidáty kancelář nabízí do půlnoci 7. února, den poté se obě parlamentní komory sejdou ke společné prezidentské volbě.

Nejvyšší kurz má žena

S kursem 1.20 na Klause je výhra za 100 vsazených korun jen circa 20 Kč, nepočítaje manipulační poplatek. Lidi to ale podle Ježka neodrazuje. "Je možnost nakombinovat různé společenské sázky, jako například na Českou miss a kurzy se pak mezi sebou pronásobí," upřesnil.

Pokud se někdo naopak rozhodne zariskovat a vsadí na Švejnara , tak v případě jeho zvolení získá zhruba čtyřnásobek, při sázce 1 000 by to bylo 4 000 korun.

Nejvíce by ale vyhrál ten, kdo by si vsadil na to, že novým prezidentem se stane žena. Pokud by se tak doopravdy stalo, tak by šťastný výherce za 100 korun získal kolem 6 000.

"Někdo si může pro zábavu zariskovat s tím, že má velký potenciál výhry," podotkl mluvčí. Jakkoliv je taková možnost nepravděpodobná, lhůta pro nominaci případných dalších kandidátů končí až 5. února o půlnoci.

Anketa

Na co byste si vsadili?
na zvolení Klause
45,5 %
na zvolení Švejnara
52,8 %
na zvolení jiného mužského kandidáta
0,8 %
na zvolení ženy
0,9 %
Celkem hlasovalo 3351 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám