Hlavní obsah

Zuna: s dvacetiletou modelkou bych zprávy na Primě nemoderoval

Právo, Jana Perglerová

Šéfredaktor zpravodajství televize Prima se v rozhovoru pro úterní Právo vyjádřil ke změnám, kterými stanice v současnosti prochází. komentoval i spekulace o tom, že by se mohl vrátit na obrazovku v roli moderátora zpráv po boku své bývalé profesní partnerky Mirky Čejkové.

Článek

Čím chce zpravodajství Primy porazit konkurenční zprávy na Nově?

Důraz na témata, které diváky zajímají, a více vyprávět příběhy lidí. Méně kriminálních událostí. Živé vstupy jen tam, kde jsou skutečně aktuální, ne šest hodin po akci. Méně předváděné technologie a techniky, i když zpravodajství budeme odbavovat digitálně. Jinak vymyšlený závěr vysílání. A možná nové rubriky. Podrobněji k hlavní kauze dne.

Úplně jiné zprávy dělat nelze, ale postavit jiné zpravodajství na slabých místech Novy lze. Naše zpravodajství se už částečně změnilo teď. Sázíme na čistou, moderní, srozumitelnou formu.

S novým zpravodajstvím vyjíždíte v den výročí začátku vysílání Novy 4. února. To vypadá jako pěkná škodolibost! Proč zrovna toto datum?

V ten den není jen výročí Novy, ale je to den, kdy jsem poprvé moderoval zprávy s Mirkou Čejkovou. Takže mé osobní výročí.

Chtělo to hodně odvahy, postavit se čelem proti Nově?

Spíš se divím, že to dvanáct let nikdo nezkusil. Proti zprávám na Nově si žádná televize nedovolila nasadit silnou protihru. Tak to zkusíme. Děláme průzkum bojem. Byl to odvážný krok, někdo říká, že šílený krok. Ale pracovat v takových podmínkách mě baví.

Co by vás donutilo hýbnout se zpravodajstvím ještě do jiného času?

Chceme zůstat v čase od 19.30! O další změně bychom uvažovali jen v případě, že budeme mít menší sledovanost než seriál M.A.S.H.

Objevíte se s Mirkou Čejkovou znovu jako moderátorská dvojice na Primě?

Čejková nemá uzavřenou a podepsanou smlouvu. Zeptejte se na to Chajdy. (Pozn. red. – Petr Chajda je výkonný ředitel TV Prima. Na dotaz Práva odpověděl: Budeme jednat a snažit se nepodlehnout emocím.)

A co kdyby k vám vybrali někoho jiného?

Nemám potřebu se na obrazovku vracet s kýmkoli a za každou cenu. Jsem vytížený jako šéfredaktor zpravodajství a stále uvádím na obrazovce nedělní soutěž Ber nebo neber. Moderovat budu jen s tím, s kým mně to profesně klape a mám s tou osobou zkušenosti. I kdyby mně teď vybrali krásnou dvacetiletou modelku, tak bych s ní do dvojice nešel.

Tvrdí se o vás, že jste byl na Nově hodně přísný a tvrdý šéf. Stále se vás podřízení bojí?

Prosím vás… to přeháníte. Nedávno jsem jedné mladé redaktorce slušně a mírně vytkl, že není možné, když se událost stala ve dvanáct hodin, aby ji neměla do sedmi večer zpracovanou. Řekl jsem jí to klidným hlasem. A ona se rozplakala…

Kdo je vaším zástupcem?

Jan Tuna.

Hodláte se pustit i do internetového zpravodajství?

Rád, ale s někým, kdo je na internetovém trhu zavedeným serverem.

Jak budete pokrývat zahraniční události?

Na Slovensku využíváme zpravodajství televize JOJ a v případě potřeby vyšleme do ciziny svého reportéra.

Pod šéfa zpravodajství spadá i Nedělní partie. Budete něco měnit i v ní?

Moderátora Petra Šimůnka ne. Koncepce politický duel v prvé části a pak host docela dobře funguje. Snažíme se, aby Nedělní partie byla více o událostech týdne. A uvažujeme o proměně studia – chceme vyhodit ty staré židličky.

Reklama

Související články

Milionáře na Primě bude moderovat Šmucler

Soutěž Milionář, kterou brzy začne vysílat televize Prima, bude moderovat Roman Šmucler, informoval v úterý tiskový mluvčí Primy Ladislav Pavlík. Plány...

Televize Prima bude mít nového šéfa

Novým generálním ředitelem TV Prima bude od března devětatřicetiletý Marek Singer. Ve vedení druhé největší komerční televize v Česku nahrazuje Aleksandrase...

Prima přesune svoje zprávy proti Nově

Televize Prima se po úhybných manévrech z minula rozhodla pro přímý střet s konkurencí a své hlavní večerní zprávy od poloviny února přesune na 19:30, tedy...

Výběr článků

Načítám