Hlavní obsah

Ford prý plánuje prodat i Volvo

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem se vyrojily spekulace, které ze značek Ford prodá. Mluvilo se o Jaguaru, Land Roveru a Volvu. Nakonec to byly první dva jmenovaní, které zanedlouho pravděpodobně koupí indická Tata. Ford se však plánů na prodej Volva prý úplně nevzdal.

Článek

Sice se oficiálně vyjádřil, že změní image značky a bude posilovat její pozici na světových trzích, ale možná se tak nakonec nestane.

Podle časopisu The Bussines se však zcela myšlenka prodeje zcela neodvrhla. Zdroj blízký firmě spolupracující na prodeji Land Roveru a Jaguaru totiž tvrdí, že „dříve nebo později padne rozhodnutí o prodání Volva Fordem.“ Podle časopisu se tak stane velmi brzo, a to hned po podepsání dohody s Indickou Tatou, která bude novým vlastníkem Jaguaru a Land Roveru.

Mohli bychom se tedy dočkat i toho, že v létě Ford oficiálně oznámí, že do roka a do dne chce Volvo prodat a začne vybírat zájemce o tuto švédskou automobilku. Už několikrát se vynořily spekulace, že by Volvo mohla koupit společnost AB Volvo, tedy firma zabývající se výrobou nákladních vozidel stejného jména.

Anketa

Ohodnoťte známkou, jak se vám líbí současná nabídka značky Volvo
1
74,9 %
2
13,8 %
3
4,4 %
4
2,6 %
5
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1190 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám