Hlavní obsah

Obyvatele Pelhřimova vyhnal z bytů devatenáctiletý mladík

Právo, jjí
PELHŘIMOV

Výbuchem bomby v panelovém domě na sídlišti v Pelhřimově hrozil minulou středu devatenáctiletý mladík z Pelhřimova. Policistům se přiznal. Jen dva dny poté přepadl v parku důchodce, kterého napadl klackem.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Mladík se k autorství anonymní hrozby přiznal při výslechu na policii o víkendu,“ potvrdila pelhřimovská policejní mluvčí Hana Kotková.

Mladík na sebe upozornil dalším závažným trestným činem už dva dny poté, co hrozil bombou, když v Městských sadech v Pelhřimově přepadl a s klackem v ruce oloupil o mobilní telefon třiasedmdesátiletého důchodce. Nejprve ho udeřil do zad kamenem, pak na něho zaútočil metrovým klackem.

„Nejméně šestkrát udeřil poškozeného do obličeje a způsobil mnohočetné tržně zhmožděné rány v obličeji a na hlavě,“ uvedla policejní mluvčí. Policisté dopadli podezřelého vzápětí po loupeži, mladík má za sebou už z dřívějška majetkovou trestnou činnost.

Úspěšnost policie při hledání anonymů

Od ledna do listopadu 2007 policie zaevidovala celkem 227 případů kvalifikovaných jako šíření poplašné zprávy.

Objasnit se podařilo 108 případů. I dlouhodobé statistiky ukazují na přibližně 50% úspěšnost policie při řešení podobných případů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám