Hlavní obsah

Grisoft pracuje na AVG 8, betaverzi uvolnil k testování

– PRAHA
Novinky, adr

Mnoho uživatelů na něj nadává, naopak je hodně těch, co na něj nedají dopustit a na svých počítačích jej používají. Řeč je o antivirovém systému AVG. Již osmá verze tohoto programu v současnosti prochází veřejným betatestem.

Článek

Původně regionální česká firma Grisoft uvolnila již druhou beta verzi AVG 8.0 k veřejnému testování. Produkt má zcela nové testovací jádro a vylepšené detekční schopnosti. Součástí programu jsou nově webový štít ke kontrole obsahu stránek, detekce rootkitů, stejně jako technologie ochrany proti exploitům.

Posledně zmiňovaný bezpečnostní prvek Grisoft implementoval do AVG krátce po koupi firmy Exploit Prevention Labs. Druhá veřejná beta verze AVG 8.0 je zájemcům k dispozici na webových stránkách Beta portálu.

„Nová verze systému AVG přináší velmi významné rozšíření ochrany dat a podstatné zvýšení uživatelského komfortu. Věříme, že všichni ocení i nový vzhled aplikace, která umožňuje intuitivní navigaci mezi jednotlivými funkcemi a možnostmi,“ uvedl ředitel firmy Karel Obluk.

Betaverze obsahuje mimo jiné sjednocenou detekci virů i spyware či možnost nastavit prioritu testu v jeho průběhu. AVG 8.0 podporuje operační systémy MS Windows 2000 a vyšší.

Podle firmy je hlavním cílem testu vyzkoušet novinky ve skutečném prostředí. Ty údajně Grisoft nemůže simulovat ve svých vývojových laboratořích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám