Hlavní obsah

Pryč ze studené zimy, například na Mauricius

Novinky, VIPmag

V České republice je právě nyní v plném proudu sezóna zimních exotických dovolených, které u nás zaznamenávají velké meziroční nárůsty. Jednou z horkých perel, kam turisté v zimě míří, je i Mauricius, který se chce v nejbližších letech zaměřit na přilákání ještě většího počtu turistů než doposud. Má na co nalákat?

Foto: Profimedia.cz

Mauricius je domovem pro mnoho druhů tropických rostlin.

Článek

Ostrovní stát Mauricius v Indickém oceánu je jednou ze světově nejznámějších exotických destinací, kam v minulosti již dokonce směřovaly i přímé charterové lety z České republiky. Ze zprávy ministerstva hospodářství ostrova Mauricius vyplývá, že v právě skončeném roce 2007 navštívilo ostrov cca 900 tisíc zahraničních turistů, zatímco v roce 2006 přijelo přes 788 tisíc zahraničních turistů.

Země si stanovila za cíl zvýšit do roku 2015 počet zahraničních turistů na dva milióny. Informoval o tom Tomio Okamura - mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Exotický Nový Zéland, i tak se Mauricius přezdívá.foto: Profimedia

Nejvíce turistů nyní přijíždí z Brazílie, Ruska, Jihoafrické republiky, Blízkého východu a západní Evropy, Mauricius by tak rád přilákal i turisty z dalších regionů včetně střední a východní Evropy.

Za přírodou i za nákupy

Ostrov přitahuje turisty, kterým nabízí pláže s jemným bílým i zlatým pískem, průzračnou vodu a ve vnitrozemí vodopády a prales, ve kterém se nachází exotické druhy ptactva. Unikátem je pak botanická zahrada v Pamplemousses, která jistě stojí za návštěvu.

Mauricius je vyhledávanou destinací mnoha turistů.foto: Profimedia

Mauricius je doslova rájem milovníků nákupů. Ti se zaměřují zejména na koupi všelijakých ulit a mušlí. Oblíbené jsou ale i malé modely starodávných lodí vytvořených podle původních plánů či oblečení, které ale můžete pořídit téměř v každé světové destinaci.

Letecké společnosti se o Mauricius rvou

Důvodem současného nárustu je i to, že Mauricius uvolnil přístup leteckým společnostem a do země tak začaly létat nové aerolinky jako Corsair, Comair a Eurofly.

V blízké době chtějí začít na Mauricius létat také britští Virgin a Qatar Airways a také některá z indických leteckých společností. Proto plánuje Mauricius rozšíření současného leteckého terminálu či výstavbu nového.

Exotická země láká především movitější cestovatele.foto: Profimedia

Čechů poletí za teplem až 100 tisíc

Výhodou zájezdů přímými charterovými lety je především výhodná cena. Tuto zimu se z České republiky létá na zájezdy za exotikou do Mexika, Keni, na Kubu, do Indie, na Srí Lanku, do Thajska, Ománu, na Azorské ostrovy, na Jamajku, na Maledivy, do Salvadoru, Venezuely, do Spojených arabských emirátů a do Brazílie.

Odhaduje se, že během této zimy vyrazí za exotikou do tepla až 100 tisíc českých občanů, což by znamenalo zhruba 30% meziroční nárust.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám