Hlavní obsah

Policejní manévry v Plzni: anonym hrozil bombou v supermarketech

Právo, Novinky, pab, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Anonym oznámil v pondělí večer na linku 112, že ve všech supermarketech v Plzni je umístěná nálož. Desítky policistů, strážníci a pyrotechnici proto celou noc prohledávali obchodní centra. Výbušninu nenašli.

Foto: Petr Nový, Novinky

Pyrotechnici výbušninu nenašli, pachatel se dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy.

Článek

Policejní manévry spustil neznámý mužský hlas, který oznámil: "Všude v supermarketech po Plzni je bomba. Máte na to hodinu, aby jste ji našli.“ Dvě desítky policistů, strážníci a pyrotechnici několik hodin prohledávali všechny obchodní domy, kterých je v západočeské metropoli kolem padesáti.

„Z některých z nich jsme evakuovali zákazníky i personál,“ uvedla mluvčí plzeňských policistů Martina Hábrová. Podle ní policisté žádnou výbušninu nenašli.

„Akce trvala několik hodin,“ dodala Hábrová.

Polovinu anonymů policie vypátrá

Experti nyní analyzují hlas volajícího z nahraného hovoru. Pokud anonyma vypátrají, hrozí mu obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy.

Policie řeší ročně stovky podobných případů. „Jen od ledna do října loňského roku jsme zaznamenali více než dvě stovky případů šíření poplašné zprávy,“ řekl Novinkám mluvčí policejního prezidia Roman Skřepek.

Doplnil, že objasněnost případů se pohybuje kolem padesáti procent. Policii přitom pomáhá stále modernější technika. „Daří se nám dohledávat i lidi, kteří volají z předplacených karet,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám