Hlavní obsah

FBI odpojili telefony kvůli nezaplaceným účtům

WASHINGTON

Telefonická společnost přerušila americkému Federálním úřadu pro vyšetřování (FBI) linku pro odposlouchávání mezinárodních telefonů, protože úřad neplatil včas účty. Vyplývá to z vyjádření amerického ministerstva spravedlnosti.

Článek

Zpráva ministerstva hovoří o špatné hospodaření vyšetřovacího úřadu, podvodech a krádežích zaměstnanců. Kvůli neplaceným účtům byla přerušena i linka používaná v rámci zákona z loňského srpna o působení zpravodajských služeb v zahraničí (FISA), který umožňuje elektronické získávání informací v případech souvisejících s terorismem. V důsledku toho se ztratila některá data.

Mluvčí kontrolního úřadu Cynthia Schnedarová odmítla podat podrobnější informace o přerušených linkách. Stanice BBC uvedla, že neplacené účty jednoho z úřadů dosáhly částky ve výši 66 000 dolarů (přes milión sto tisíc korun).

Audit začal, když se v roce 2006 jeden ze zaměstnanců FBI přiznal ke krádeži více než 25 000 dolarů (zhruba 440 000 korun) z fondů určených na platbu tajných telefonických služeb. FBI přiznal, že jeho účetní systém byl nedokonalý.

Reklama

Výběr článků

Načítám