Hlavní obsah

Největší plazmový displej světa má úhlopříčku 3,8 metru

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Japonský elektronický gigant Matsushita Electric Industrial, v tuzemsku známý jako Panasonic, představil počátkem týdne na veletrhu CES v Las Vegas plazmový panel s úhlopříčkou 150 palců (3,81 metru). Rozměry displeje jsou srovnatelné s devíti 50" plochými obrazovkami.

Foto: Rick Wilking , Reuters

Toshihiro Sakamoto, prezident Panasonic AVC Networks, představil 7. ledna na veletrhu CES největší plazmový displej světa s úhlopříčjkou 150 palců (asi 3,81 metrů)

Článek

Novinka s rozlišením je 4x větším než takzvané full HD (1920 x 1080 bodů) bude v prodeji až příští rok. Její cenu firma neupřesnila.

Loni Matsushita uvedla na trh plazma displej s úhlopříčkou 103 palců (2,6 metrů). Zařízení firma předvedla v Brně. Celosvětově se tohoto modelu s hmotností 220 kilogramů jich prodalo kolem 3000 kusů.

:. Největší plazmový displej světa s úhlopříčjkou 150 palců (asi 3,81 metrů). foto: Reuters/Rick Wilking

Matsushita nevyrábí jen plazmové displeje, značnou část její produkce tvoří také LCD panely. Ty se začínají prosazovat na úkor plazmy. Jejich výroba totiž masivně zlevnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Plazmové orgie na obrazovce Panasonic TH-42PX70E

Že plazmové obrazovky mají stále něco do sebe a v mnohém předčí konkurenční LCD technologii nás přišla přesvědčit novinka společnosti Panasonic s úhlopříčkou...

Výběr článků

Načítám