Hlavní obsah

Chebský průmyslový park se letos začne rozšiřovat

CHEB

Chebská průmyslová zóna by se letos měla začít rozšiřovat o dalších 15 až 20 hektarů. Podle místostarosty Miroslava Plevného se ale při obsazování pozemků bude zřejmě více přihlížet k tomu, jakou činností se firma zabývá. Cheb stojí hlavně o výrobu s vyšší přidanou hodnotou.

Článek

První etapa průmyslového parku byla u Chebu vybudována s pomocí státních a hlavně evropských dotací. I v ní měly výhodu firmy, které se zabývaly výrobou, proti těm, které se zabývaly obchodní činností nebo logistikou. V Chebu stojí například závod nadnárodního koncernu JSP, závod na výrobu hraček Playmobile, velký provoz za téměř 350 milionů korun staví firma HF-Czechforge, což je pobočka německé firmy Hammerwerk.

"Už nepotřebujeme zaplnit pozemky za každou cenu. I u první etapy se stávalo, že byla obsazena papírově, ale některé firmy ještě nezačaly stavět. Chceme hlavně nabízet pozemky firmám, o které má město zájem," uvedl Plevný.

Na rozšíření průmyslového parku má Cheb v letošním rozpočtu 12 miliónů korun, což je ale jen část nákladů na výkup a zasíťování pozemků. Rozšiřování zóny tak bude pokračovat i v příštích letech. Po poměrně rychlém zaplnění první etapy navíc soukromí vlastníci často požadují při prodeji vyšší ceny, než je město ochotno za pozemky zaplatit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám