Hlavní obsah

Italská armáda začala uklízet odpadky z Neapole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEAPOL

Vozidla italské armády začala v pondělí pomáhat při odvozu odpadků z ulic Neapole, kde ležely dva týdny. Svoz skončil před Vánocemi, protože místní skládka byla už plná a blízké město Pianura odmítalo otevřít svou starou skládku. V Neapoli a okolí se nahromadilo za to dobu 100 000 tun odpadků.

Článek

Obyvatelé blízkého města Pianury bránili znovuotevření své staré skládky pro odpadky z Neapole, protože uložení bylo v rozporu s normami EU pro ukládání odpadů.

Dlouhá jednání s místními nevedlo k cíli, a tak se úřady nakonec rozhodly odstranit zátarasy před skládkou, které tam vybudovali obyvatelé Pianury. Ráno začal svoz odpadků z Neapole za asistence vojáků.

Na základě nedělního Prodiho rozhodnutí se v pondělí rovněž otevřely školy v tomto městě na jihu Itálie, ale někteří starostové čtvrtí to odmítli splnit s ohledem na zdraví žáků dříve, než budou odpadky odklizeny.

Itálie čelí kritice Bruselu kvůli nedodržování norem při likvidaci odpadů. Evropská komise Římu hrozí sankcemi, s tím, že by mohla země skončit u Evropského soudního dvora, neboť ohrožuje zdraví a životní prostředí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám