Hlavní obsah

V přípravě další počítač do 6000 korun

Novinky, adr

V červnu bychom mohli na trhu přivítat další velmi levný přenosný počítač. Model od MSI by měl stát 308 dolarů (5550 Kč). V obchodech by tak doplnil konkurenční přístroj od Asusu (Eee PC).

Článek

Vůbec první superlevný počítač od MSI doprovází 7palcový plochý displej a operační systém na bázi Linuxu. Nepříliš výkonný počítač, který pohání čip Intel Shelton, by měl pracovat také s platformou Windows XP. Podle zástupců MSI je její podpora stále ve fázi testování.

Čipy Shelton vyráběné 45nanometrovou technologií představil Intel loni v rámci konference IDF. V současnosti je používá Asus v modelech Eee PC.

První modely MSI budou postaveny na čipech Intel. Spolupráce s AMD však vyloučena není. MSI údajně vede s AMD rozhovory.

Do výroby superlevných počítačů se vrhá stále více firem. Po Asusu a MSI o ní uvažují Compal Electronics a Quanta Computer. MSI bude první várkou levných PC trh spíše testovat. Pokud bude o ně zájem, firma upraví svůj výrobní plán. Jinak je připravena produkci levných počítačů opustit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám