Hlavní obsah

Indická Tata pravděpodobně koupí Jaguar a Land Rover

Novinky,

Podle všech indicií se vítězem výběrového řízení v prodeji Land Roveru a Jaguaru stala indická automobilka Tata. Ford ústy viceprezidenta Lewise Bootha potvrdil, že Tata se dostala do dalšího kola vyjednávání.

Článek

Podle Bootha je indická společnost hlavním kandidátem na převzetí kontroly nad oběma automobilkami. Nyní se obě firmy posunují do úrovně podrobných jednání, kdy bude potřeba vyřešit nejen finanční stránku věci, ale Indové se budou muset sejít s odbory a projednat případnou koupi i se zaměstnanci.

Zástupci Tata Motors se nechali slyšet, že doufají v podpis smlouvy v následujících týdnech, a že vkládají velké naděje do dalších vyjednávání.

Tata je v prodeji dvou britských automobilek favoritem už několik týdnů, kdy byla označena za nejsolventnějšího a nejlepšího kandidáta na jejich odprodej i odboráři a zástupci dodavatelských firem.

Reklama

Související témata:

Související články

První nabídka za Jaguar - tři miliardy liber

Jak to tak vypadá, Ford se kompletně zbaví celé luxusní divize Premier Automotive Group (PAG). Sám zvažuje prodej švédského Volva, nyní přišla nabídka na koupi...

Šest hráčů o Jaguar

S blížícím se výsledkem prodeje Jaguaru a Land Roveru se upřesňují i hráči, kteří do soutěže vstoupili. Zatím jich má Ford pět, šestý je nejistý. Mezi zájemci...

Výběr článků

Načítám