Hlavní obsah

Peugeot představil nový Partner, Citroën zase Berlingo

Novinky,

Dlouho očekávaná generační výměna je zde. Automobilky Peugeot a Citroën představily následovníky modelů Partner a Berlingo. Jsou větší, prostornější a vypadají opravdu dobře. A navíc se změnily i po užitkové stránce.

Článek

Kdybychom měli hledat hlavní změnu na vozidlech, asi by to byla délka. Ta se totiž proti současné generaci zvětšila o 240 mm (dnes má užitkové Berlingo 4137 mm). Také zvětšení šířky je znát na voze, a to dokonce takovým způsobem, že vůbec poprvé je možné mít v přední řadě sedadel až tři místa! Druhá řada pak nabídne tři samostatné a vyjímatelné sedačky.

:. Nový osobní Citroën Berlingo

Tato variabilita se promítne i na objemu a užitkovosti. Vůz o délce 4,38 m pojme až 3300 l nákladu a užitečné zatížení je 850 kg. Na délku má ložný prostor u užitkové verze až 1,8 m, ale pokud je potřeba, díky variabilnímu sedadlu spolujezdce (označení Multi-Flex) se prodlouží až na tři metry. Stejným způsobem lze zvětšit objem zavazadlového prostoru na 4000 l.

Peugeot-Citroën

A jakých se dočkáme rozdílů mezi jednotlivými vozy? Tak především obě francouzské značky nabídnou tradičně své vlastní masky. Peugeot se snaží více připodobnit modelu 308, Citroën si vzal za vzor C4 Picasso. Upravené budou i interiéry.

:. Nový Peugeot Partner ve verzi Teepee Outdoor a užitkovém provedení.

Obě francouzské značky představily užitkové verze, které se téměř od sebe neliší, Peugeot však dal k dispozici i fotografii verze Teepee Outdoor. Jedná se o vůz, který se zařadí do kategorie vozidel pro volný čas, jenž se snaží vypadat jako SUV. Má jinak oplastovaný nárazník, prosklennou střechu a v interiéru najdeme jinou výbavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Citroënu Berlingo 1.4 GNV: přidej plyn

Na světě není mnoho lidí, kteří by při koupi automobilu nehleděli také na jeho využitelnost. Právě těm, kteří toto hledisko upřednostňují, přijde Citroën...

Výběr článků

Načítám