Hlavní obsah

Na jihu Čech v noci uhořel muž

Právo, Novinky, ČTK, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE
Aktualizováno

Silvestrovská noc zaměstnala hasiče a policisty na jihu Čech více než v předchozích letech. Při požáru v Chotýčanech uhořel neznámý muž a v Drahotěšicích se postřelil opilý muž, který zbraní ohrožoval svou družku.

Foto: Pavel Orholz, Právo

V troskách chaty v jihočeských Chotýčanech skončil život zatím neznámého muže.

Článek

Policisté zaznamenali i další řadu drobnějších výtržností, žádný vážnější úraz při manipulaci s pyrotechnikou se ale nestal, řekl policejní mluvčí Jaroslav Beran.

Hasiči v 03:30 zasahovali u požáru chatky v chatové oblasti u nádraží v Chotýčanech na Českobudějovicku. Uvnitř nalezli ohořelé tělo muže, uvedl operační důstojník jihočeských hasičů Jiří Zetek. "Neznáme jeho totožnost, ale víme, že majitel chaty to není," uvedl Beran.

V oblasti moc lidí Silvestra netrávilo, požáru si všimli mladíci z asi 200 metrů vzdálené chaty. "Všiml jsem si toho, že z objektu šlahají plameny, proto jsme hned volali hasiče. Do jejich přijezdu jsme aspoň vodou z potoka polévali sousedící objekt, aby se oheň nerozšířil," řekl Právu jeden z mladíků Josef Holcman a dodal, že o tom, že někdo uhořel, se dověděli až po zásahu hasičů.

Muž se zřejmě do chaty vloupal

Vše nasvědčuje tomu, že muž se do chaty vloupal a přebýval v ní několik dní a možná i měsíců. „Podle prvotních informací majitel chaty o muži vůbec nevěděl. Lékař po ohledání těla nařídil soudní pitvu kvůli určení přesné příčiny smrti,“ řekl Právu mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran. Někteří chataři však muže u objektu několikrát viděli.

„Rozhodně mě nenapadlo, že mu chata nepatří. Několikrát jsem ho potkal. Určitě tady byl několik dní,“ sdělil Právu chatař, který si nepřál být jmenován.

Střelil se do ruky

Střelbou těsně před půlnocí vyvrcholila hádka v Drahotěšicích na Českobudějovicku. Opilý sedmatřicetiletý muž ohrožoval krátkou střelnou zbraní družku. "Při manipulaci se zbraní vyšel výstřel a muž si prostřelil ruku. Byl převezen do českobudějovické nemocnice, kde odmítl vyšetření i hospitalizaci. Policisté ho pak převezli na protialkoholní záchytnou stanici," vysvětlil Beran. Doplnil, že další vážné incidenty se v kraji nestaly, drobných výtržností ale bylo mnoho.

Hasiči vyjížděli také k požáru bytového domu ve Vodňanech na Strakonicku. "Požár byl ohlášen ve 02:45. Více podrobností zatím neznám," dodal Zetek. Na Silvestra odpoledne hasiči vyjeli také do obchodního domu Lidl v Českém Krumlově, kde začala hořet krabice zábavní pyrotechniky. Malý požár ale zlikvidovali sami zaměstnanci supermarketu pomocí ručních hasicích přístrojů. Záchranná služba pomohla jedné z prodavaček, která se nadýchala kouře.

Reklama

Výběr článků

Načítám