Hlavní obsah

Policisté našli v autě zavražděné pětileté dítě

MOST
Aktualizováno

Policisté našli v pátek večer při kontrole osobního auta v Českých Zlatníkách na Mostecku tělo pětiletého Jana Rokose z Tábora. Od srpna po něm pátrali. Dítě zemřelo násilnou smrtí. Ve voze byla chlapcova matka se svým partnerem. Oba byli obviněni z vraždy.

Článek

"Přivolaný soudní lékař na místě konstatoval, že chlapec zemřel násilnou smrtí. Příčinu a dobu smrti určí pitva," řekla severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Městští policisté auto kontrolovali v areálu bývalého kravína. Jana policisté našli po chvíli pátrání v autě. Na jakém místě ve voze bylo tělo ukryto, nesdělili. Muž (49) i žena (38) byli ve voze. Soud nyní rozhodne, zda na zadržený pár uvalí vazbu.

Po dítěti a jeho matce Antonii Staškové bylo v srpnu vyhlášeno celostátní pátrání. To, že se dítě pohřešuje, nahlásil jeho otec, který žije v jižních Čechách. Syna mu soud svěřil do péče. Matka ho ale odmítala vydat a skrývala se s dítětem a novým partnerem na různých místech v zemi.

Zmizení Jana Rokose nahlásil jeho otec v létě. Foto: Policie ČR

Otec dítěte po synovi sám pátral. Médiím svěřil, že žena už měla tři děti, z toho dvě se nedožily roku života. Nyní šestnáctiletou dceru týrala, soud jí ji odebral. Roman Rokos požádal o pomoc i ombudsmana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám