Hlavní obsah

Vizuálně hodně rychlá Mazda 6 MPS Concept

Novinky,

Představujeme vám koncept nové Mazdy MPS. Zatím je to jen koncept a nepředpokládáme, že by se mohl tento vůz ve stejné podobě dostat na silnice. Stačí se podívat na hodně snížené prahy a nárazníky a je jasné, že na českých silnicích by tak filigránská práce vydržela jen několik kilometrů.

Foto: Motorauthority, Novinky

Mazda 6 MPS Concept

Článek

Mazdaspeed je tradiční vžitý název pro silnější verze některých modelových řad. Všichni ovšem tento název známe spíš pod zkratkou MPS. Mazda 6, podle nás jeden z velmi podařených automobilů ve třídě (přečtěte si naše první jízdní dojmy s tímto vozem), by snad mělo mít MPS i nadále. Sice byly slyšet hlasy, že MPS u této řady skončilo, ale popravdě řečeno, kdo by tomu věřil. Vždyť MPS je hodně prodejné „nádobíčko“.

:. Mazda 6 MPS Conceptfoto: Motorauthority

Nový koncept je představením vozu pro neamerické trhy, především pak pro Japonsko. Však také vychází z japonské specifikace Mazdy 6, na tamním trhu prodávané pod jménem Atenza.

Mazda zatím oficiálně nic o voze neřekla až na to, že desetipaprskové ráfky mají průměr osmnáct palců. Uvidíme, jak na zájem a předčasné vypublikování fotografií na světových webech zareaguje automobilka. Třeba ještě dnes bude článek aktualizován...

Reklama

Výběr článků

Načítám