Hlavní obsah

Na Spořilově našli v kontejneru novorozeně

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, znk

Na Spořilově kolem deváté hodiny ranní našli v kontejneru novorozeného chlapce. Žijící dítě převezli záchranáři do Thomayerovy nemocnice. Na případ upozornilo rádio Impuls. Mluvčí nemocnice Martina Štanclová řekla Novinkám, že chlapec je těžce podchlazený.

Článek

"Jedná se o donošeného novorozence, přivezli ho asi v 9.15. Nyní se nachází na novorozeneckém oddělení," uvedla mluvčí. Podle ní nemá dítě žádnou zjevnou vývojovou vadu, pouze drobnou řeznou ránu na čele a pohmožděniny na dolních končetinách.

"Chlapec je zdravý kromě těžkého podchlazení, to je veliká komplikace. Prognóza je nejistá," dodala mluvčí s tím, že bližší informace vzhledem na probíhající vyšetřování nemocnice nepodává.

Chlapec ležel podle rádia v igelitové tašce. Nálezce o tom informoval policii, kriminalisté nyní hledají matku dítěte a případ vyšetřují.

V Česku funguje přitom již pět funkčních babyboxů, kam je možné legálně odložit nechtěné dítě. Tímto způsobem se zachránilo už devět dětí. Jeden babybox má přibýt ještě letos a dalších několik příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám