Hlavní obsah

Microsoft uvedl služby Windows Live v češtině

– PRAHA
Novinky, adr

Microsoft služby Windows Live nabízí již dlouho. Až v prosinci je však lokalizoval do češtiny. Windows Live jsou de facto sadou nástrojů pro psaní zpráv, e-mailů, dovolují sdílet fotografie či soubory, vytvářet blogy.

Článek

„V ČR roste zájem o komunikaci a vzájemné sdílení multimediálního obsahu prostřednictvím on-line služeb. Většina uživatelů k tomu však stále používá řadu nepropojených nástrojů," uvedl manažer divize Windows Tomáš Koška, který se domnívá, že ucelené řešení, které Windows Live nabízí, si své zákazníky na českém trhu najde.

Službu podle Microsoftu využívá více než půl miliardy lidí v 68 zemích, kteří si denně mezi sebou jejím prostřednictvím (například přes Hotmail nebo Messenger) vymění kolem 8,2 miliardy zpráv.

Přehled služeb Windows Live
Windows Live Messenger (aplikace pro zasílání zpráv - obdoba ICQ)
Windows Live Hotmail (email s 5 GB prostoru)
Windows Live Spaces (místo pro blogy, sdílení souborů, komunikaci)
Windows Live Writer (editace a příprava webů)
Windows Live Search (vyhledávač)

Windows Live v sobě sdružuje několik aplikací, které jsou mezi sebou vzájemně provázány. „Všechny informace tak stačí zadat pouze jednou,“ uvedl Koška s tím, že když aktualizujete telefonní číslo v Hotmailu, projeví se to také v mobilním telefonu a jeho adresáři, který využívá služeb Windows Live.

Balík programů Windows Live se nachází na stránkách get.live.com. Stažení je bezplatné. Microsoft hodlá službu financovat z reklamy. Program je určen pro systémy Windows Vista a XP. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám