Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Šéf školských odborů František Dobšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do úterní stávky učitelů se v některých krajích zapojilo až 90 procent škol. Odborům vadí, že ve státním rozpočtu chybí peníze na regionální školství. O stávce a jejích důvodech v úterý diskutoval se čtenáři na on-line chatu Novinek předseda školských odborů František Dobšík.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

František Dobšík na on-line chatu

Článek

Chybějící finance by měly navýšit platy učitelů, vybavení škol a další vzdělávání učitelů. Odbory po vládě a poslancích požadují navýšení rozpočtu o tři miliardy korun, slíbenu však mají pouze miliardu.

"Jde o zachování reálného platu zaměstanců v regionálním školství a objemu prostředků na školní pomůcky nebo například na učebnice," uvedl Dobšík.

Předseda odborů stávku nepovažuje za zbytečnou a hodlá tímto krokem politikům dát rozhodný signál o nespokojenosti pracovníků ve školství.

Ve středu ve Sněmovně proběhne závěrečné třetí čtení v rámci schválování rozpočtu. Pokud rozpočet poslanci schválí bez požadovaného navýšení financí pro školský resort, tak učitelé o své dvě miliardy na příští rok definitivně přijdou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám