Hlavní obsah

Dodge Viper se bude muset sklonit před Chevroletem Corvette

Novinky,

V lednu se na autosalonu v Detroitu představí mnoho novinek a mezi nimi jistě nezapadne Chevrolet Corvette. Ten podle stránek fanklubu bude mít něco extra pod přední kapotou - dvojitě přeplňovaný osmiválec.

Článek

Automobil ponese označení ZR-1 a jeho síla bude opravdu brutální. Výkon se totiž bude rovnat 650 koním (478 kW), což je hodnota naprosto neskutečná. Automobil totiž pokoří i brutální Dodge Viper, který se s 600 koňmi bude asi hodně stydět.

Chevrolet o svém voze zatím nic neřekl. Všechny zprávy vyplývají právě ze zdroje fanklubu corvette, který však se o problematiku hodně zajímá. Ten například natočil i na video automobil s tímto motorem, který se proletěl na okruhu Laguna Seca.

:. Soustava dvojitého přeplňování s mezichladičem stlačeného vzduchu (vlevo) a samotný rozmontovaný mezichladič. (Foto: Digital Corvettes. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Nyní se můžeme pokochat i ukázkami fotografií, které se objevily na internetu. Nejedná se sice o celý vůz, ale potěší jistě ty, kteří mají rádi techniku. Je na nich toptiž vidět celý agregát o objemu 6,2 l, který má v sobě zabudované i mezichladič stlačeného vzduchu (na obrázcích je i rozebrán). Ten však funguje na principu vzduch-voda.

Jméno motoru bude patrně odvozeno od jeho barvy použité na částech motoru. Blue Devil je jistě zajímavé jméno pro tak výkonný agregát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám