Hlavní obsah

Po Toyotě RAV 4 přijde ještě menší SUV

Novinky,

Překvapivé rozhodnutí přišlo z japonské automobilky Toyota. Vedení se asi zdá, že model RAV4 se neprodává dostatečně, takže se rozhodla, nasadit další SUV do výroby. Tentokrát svojí velikostí bude spadat pod zmíněný model.

Článek

Šéf evropské divize Toyoty Thierry Domreval řekl pro časopis Automotive News, že už příští rok se představí na ženevském autosalonu nový model, který bude spadat do malých SUV. Vycházet má z konceptu Urban Cruiser, jehož premiéra se odbyla ve Švýcarsku minulý rok.

:. Kliknutím na fotografii jí zvětšíte do původní velikosti.

Automobil byl původně představen jako cvičením pro evropské středisko ED2, které pracuje na sériových vozech určených pro náš kontinent. Tomu odpovídal i vzhled automobilu, který sice byl částečně "toyoťácký", ale mnoho společných prvků zase neměl.

:. Kliknutím na fotografii jí zvětšíte do původní velikosti.

Navíc interiér byl vytvořen ve tvarech, které připomínají moderní nábytek. To všechno podporovalo teorii, že tento vůz se asi do výroby nikdy nedostane a především tou dobou byla na trhu úspěšná "ravka" nové generace. Takže nový automobil je více než překvapujícím krokem značky Toyota.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Toyoty RAV4 D-4D: lekce z kvality

Když Toyota představila novou generaci RAV4, bylo dost pochybností, kam tento automobil směřuje. Předchozí řada byla dost úspěšná, takže změna vzhledu...

Výběr článků

Načítám