Hlavní obsah

Policie zkoumá Čunkovy dávky

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

Vsetínští kriminalisté se v případu Jiřího Čunka zaměřili především na zjištění toho, zda jeho rodina v devadesátých letech neoprávněně nepobírala sociální dávky. Odcházející vicepremiér slíbil, že vše vysvětlí.

Článek

"Zatím budeme prověřovat jenom sociální dávky. V případě, že bude (Čunek) předvolán, tak se ho budeme dotazovat na další věci. Tomu ale nechci předcházet. Pan Čunek slíbil, že příští týden všechno vysvětlí. I pro nás je to vysvětlení, sice ne přímo, ale můžeme se orientovat, jakým směrem budeme dále postupovat," sdělil včera Právu zástupce okresního policejního ředitele pro trestní řízení Jaroslav Krchňák.

"Zajišťujeme podklady a prověřujeme. Musíme si v tom udělat jasno a zjistit, co v té době platilo nebo neplatilo. Snažíme se ale, aby to bylo brzy vyřízeno a bylo v tom jasno," dodal Krchňák.

Zatím tedy není jasné, zda bude muset Čunek přijít na policii a začít vysvětlovat. "Kdyby nebyl předvolán, tak by muselo být z těch dokladů, které získáme, jednoznačně jasné, že nic neporušil, že dávky právoplatně dostával," řekl.

Místní policisté se také hodlají zeptat na Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality, jestli jeho členové v rámci vyšetřování Čunkovy údajné korupční kauzy okolnosti kolem dávek neprověřovali.

"Je tady spojitost mezi původním spisem, protože inspekce šetří, zda to nebyl únik údajů z původního spisu. Musíme zjistit, jestli se tím již protikorupční policie nezabývala a v nějaké fázi neskončila," dodal Krchňák.

Na vyšetřování policie má dohlížet vsetínské státní zastupitelství. Podle informací Práva se ale kvůli možné podjatosti zřejmě chystá z dozorování Čunkova případu vyloučit.

Reklama

Výběr článků

Načítám