Hlavní obsah

Dodge Viper SRT10: ještě silnější zmije

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nejjedovatější sportovní vozy na světě patří zcela jistě Dodge Viper SRT10. Tento vůz je pro někoho symbolem toho, že objem ničím nenahradíš. Pro jiné je to neřiditelný stroj. Obě verze nyní budou podpořeny novým motorem o objemu 8,4 l.

Článek

Na začátku tohoto roku jsme přinesli první zprávy o novém Dodge Viper SRT10, který přijde pro modelový rok 2008 s inovovaným motorem a několika dalšími změnami. Až dodnes se nic nedělo. Příprava výroby trvala celkem dlouho. Nyní už však můžeme s napětím očekávat, zda se Viper SRT10 stal ještě silnější zmijí, kterou však jde lépe kontrolovat.

Základem vozu je totiž nový vidlicový desetiválec o objemu 8,4 l s výkonem 442 kW (600 koní) a točivý moment se zvednul na brutálních 759 N.m (nyní 372 kW, 711 N.m). Od motoru se přenáší výkon přes zcela novou šestistupňovou převodovku a ta stará, která pocházela z heavy duty pickupu, už v nabídce nebude. Novinky jsou také na podvozku, kde se objevují výkonnější kotoučové brzdy.

A jak to bude s cenou? Vůz, který se z části ručně vyrábí na lince v Detroitu bude stát lehce více, než je tomu dosud. Tedy alespoň ve verzi Coupé. Navýšení ceny v USA u Roadsteru je jen nepatrné. Takže nyní musí zákazníci na americkém kontinentu sáhnout do kapsy pro 83 145 dolarů u roadsteru, respektive 83 985 dolarů u Coupé. V přepočtu je to kolem 1,6 miliónu korun.

Anketa

Koupili byste si Dodge Viper SRT10?
Ano
78,3 %
Ne
21,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1309 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám