Hlavní obsah

Kia Pro_cee´d se už v Žilině vyrábí

Novinky,
ŽILINA

Kia cee´d se stala neuvěřitelným překvapením evropského trhu. Vůz, který byl představen na zářijovém autosalonu v Paříži roku 2006, se prodává v Evropě neuvěřitelným tempem. Posila v podobě kombi tento zájem ještě zvětšila. Ve čtvrtek začala automobilka v Žilině vyrábět už třetí variantu - třídveřový hatchback s názvem Pro_cee´d.

Článek

Vůz se tak krátce po světové premiéře ve Frankfurtu a české premiéře na pražské Autoshow dostává do výroby, a to s předstihem šesti týdnů oproti původnímu plánu. Podoba modelu vznikala v evropském designérském centru pod vedením šéfdesignéra Petra Schreyera a je velmi blízká konceptu "pro_cee´d" představenému loni na podzim v Paříži.

:. Kia Pro_cee´d. (Foto: Kia. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Oproti výchozímu pětidveřovému hatchbacku je Pro_cee´d o 1,5 cm delší a o 3 cm nižší, zatímco rozvor (2650 mm), šířka (1790 mm) a objem zavazadelníku (340 l) zůstal zachován.

Nabídka motorů bude totožná s ostatními karosářskými verzemi řady cee´d. Tři zážehové motory 1,4 (81 kW) 1,6 (90 kW) a 2,0 CVVT (105 kW) doplňují dva turbodiesely 1,6 CRDi VGT (85 kW) a 2,0 CRDi (103 kW).

Oficiální ceník modelu Pro_cee´d pro Českou republiku bude zveřejněn v souvislosti se zahájením jeho prodejů, se kterými se počítá už v průběhu listopadu letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám