Hlavní obsah

Konec dohadům, tady je Subaru Impreza WRX STi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně můžeme určit, který z ostrých sportovních vozů je lepší. Subaru totiž konečně představilo oficiální fotografie modelu Impreza WRX STi, na který svět tak dlouho čekal a konkurent v podobě Mitsubishi Lancer EVO X také. A výsledek?

Článek

Těžko říct. Mnoho lidí říká, že sériová nová Impreza je pěkně ošklivá, jiní argumentují tím, že její jízdní vyváženost je nyní mnohem lepší. Jenže všichni čekali právě na sportovní WRX STi, která je tím, co ke značce táhne tolik lidí.

První fotografie ukazují, že tahle úprava není tak divoká, jak by si mnoho z nás představovalo. Především přední nárazník s velmi nudnými vstupy vzduchu je zklamáním. Kam se poděly ty divoké tvary současného "es-té-íčka"? Kde je ta dravost? Plynulé navázání nárazníku na velké blatníky je sice designérsky v pořádku, ale popravdě řečeno, za tímhle autem se nikdo neohlédne.

A technika? Tak o té se zatím mlčí a výrobce si jí nechává jako eso v rukávu až na tokijský autosalon. Takže shrneme to, co všichni ví - dvoulitrový motor s protilehlými válci s výkonem pravděpodobně 224 kW. Symetrický pohon všech kol bude spolupracovat se soutěžním několikastupňovým mezinápravovým diferenciálem (DCCD), stabilizačním systémem VDC a známým nastavitelným Subaru Inteligent Driver (SI-Drive).

Anketa

Ohodnoťte známkou Subaru Impreza WRX STi.
1
55 %
2
12 %
3
15,8 %
4
5,8 %
5
11,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1129 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Subaru Impreza v současné podobě skončí

Dny málo prodávaného Subaru Impreza jsou sečteny. Jeho klasická karoserie sedanu nebo málo prostorného kombi už nikoho neláká, proto bude nahrazena novou....

Subaru Impreza v novém

Na světě se objevují první snímky Subaru Impreza. Možná, že jste doufali v něco úchvatného, když po letech přechází značka z karoserie sedan na hatchback,...

Výběr článků

Načítám