Hlavní obsah

Na Slovensku se zřítil autobus do rokle

– BRATISLAVA
Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Nedaleko Hriňové na středním Slovensku se v neděli večer zřítil do rokle autobus, v němž bylo asi 40 cestujících. Čtyři lidé zemřeli, tři se zranili těžce a 31 lehce. Předchozí informace hovořily až o šesti mrtvých. Autobusu zřejmě selhaly brzdy.

Článek

Když řidič při jízdě z kopce pocítil, že brzdy selhávají, údajně nařídil cestujícím, aby se přemístili do zadní části autobusu. Autobus padal asi 50 metrů, pak se převrátil na bok.

V autobusu jeli členové folklorního souboru Hriňovčan, kteří se vraceli z vystoupení. Někteří lidé byli po pádu z autobusu vymrštěni.

Členové folklórního souboru Hriňovčan se vozidlem vraceli z festivalu lidových hudebních souborů na Požaně. Nehoda se stala krátce po osmé hodině večer, asi deset kilometrů od hotelu Pol´ana.

"Nehoda se stala jen deset kilometrů od hotelu. V autobusu byli mladí lidé. Byli oblečeni v lidových krojích a když odjížděli od hotelu, zpívali a byli veselí," uvedl primátor Hriňové Rudolf Gonda.

Řidič nehodu přežil. Se zraněními byl převezen do nemocnice. Podle policie mu byla odebrána krev kvůli zkoušce na alkohol.

Na místě zasahovalo šest sanitních vozů a vrtulník záchranné služby. Zraněné převážely do nemocnic v Banské Bystrici, Zvolenu, Žiaru nad Hronom a Lučence.

Přehled nejvážnějších nehod autobusů na Slovensku
28. července 1981 se v Trnavě srazil autobus s cisternou. Nehoda si vyžádala osm lidských životů.
Jednu oběť si vyžádala nehoda autobusu s polskými turisty, která se stala 26. srpna 2001 na dálnici za Novým Mestom nad Váhom.
V srpnu 2003 zahynulo při nehodě autobusu u obce Úhorná 12 lidí. Autobus sjel ze silnice a převrátil se.
Čtyři mrtvé a deset zraněných si vyžádala srážka autobusu a kamiónu 7. listopadu 2005 u obce Ožďany nedaleko Rimavské Soboty.
Tři životy a pět těžce zraněných si vyžádala dopravní nehoda mezi Trnavou a Nitrou. 16. dubna 2007 narazil autobus do odstaveného kamiónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám