Hlavní obsah

V Duisburgu zavraždili šest Italů, mohlo jít o čin mafie

– DUISBURG

Brutální zločin byl spáchán v noci na středu v německém Duisburgu. U nádraží ve čtvrti Neudorf tam bylo zastřeleno šest Italů. Všichni byli zabiti střelou do hlavy.

Článek

Na střelbu upozornila kolem půl třetí ráno jedna z obyvatelek čtvrti Neudorf. Zastavila policejní hlídku, která zrovna jela kolem. Policisté nalezli na místě činu pět mrtvých a jednoho těžce zraněného muže. Ten zemřel cestou do nemocnice.

Oběti zločinu ležely na silnici a ve dvou autech, v dodávce s duisburgským číslem a v golfu s registrační značkou Pforzheimu.

"Střílelo se hodně," uvedl šéf oddělení vražd v Duisburgu Heinz Sprenger. Všechny oběti podle něj měly vztah k restauraci Da Bruno, u které se masakr odehrál. Slavily tam narozeniny jednoho ze zavražděných.

Mluvčí policie Hermann Josef Helmich řekl, že oběťmi byli Italové ve věku mezi 16 a 39 lety. Jejich identita je už známá a příbuzní byli o smrti svých blízkých informováni, dodal ještě.    

Kriminalisté nyní zkoumají záznam bezpečnostní kamery umístěné na nedaleké správní budově. Na záběrech jsou zachyceni dva podezřelí muži. Němečtí vyšetřovatelé nyní vyslýchají rodinné příslušníky obětí. Policie uzavřela místo činu a vztyčila tam bílý stan. Intenzivně pátrá po stopách a případných svědcích.

Spekuluje se o mafiánské vraždě

Motiv masakru však zůstává obestřen tajemstvím. Italské ministerstvo vnitra tvrdí, že do střelby je zapletena mafie.Podle zdrojů policie v Římě jde o vyřizování účtů dvou rodinných klanů z Kalábrie. Všech šest zavražděných údajně patří k rodině Pelleových-Romeových z obce San Luca.

Italský ministr vnitra Giuliano Amato v italské televizi uvedl, že masakr je dílem účtování mezi kalábrijskými klany, a vyjádřil obavy, aby nenásledovala krvavá pomsta.

Masakr vyvolal vzpomínky na sedminásobnou loupežnou vraždu z letošního února. V Sittensenu na severu Německa byl v čínské restauraci zastřelen pár, který ji provozoval, a také pět zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám