Hlavní obsah

Technopárty v Údrči zatím připomíná poklidný kemp

Právo, František Kšajt
ÚDRČ

Kdyby nebylo slyšet na snížený výkon brumlající čtyři audiosystémy, mohla by technopárty u malé obce Údrč na Karlovarsku spíš v sobotu odpoledne připomínat poklidný a uspořádaný kamp. Na pronajaté louce je odhadem asi 1 200 lidí. Jsou mezi nimi i cizinci, zejména Němci, Holanďané, Francouzi a také Španělé.

Článek

"Klídek, pohoda, pivíčko," smějí se dívky z mnoha zapletenými dredy. A skutečně. U audiosystémů se pohybuje v rytmu hudby jen pár desítek tanečníků, před některými hudebními aparaturami bylo kolem poledne dokonce prázdno. Vše se zřejmě odehraje až večer, až poleví letní vedro.

První tanečníci přijeli do Údrče po půlnoci z pátku na sobotu. V jednu hodinu začal hrát první audiosystém. V té době bylo na ploše asi jen 80 lidí.

:. Tanečníci si užívají technopárty v Údrči na Karlovarsku. (Foto: PRÁVO/František Kšajt)

Také policie je v klidu a do průběhu technopárty nijak nezasahuje, pouze ji monitoruje.

"Pořadatelé s policií spolupracují na výbornou. Sami organizátoři nechali převést jednu 23letou dívku, která požila větší množství alkoholu. Zajišťujeme veřejný pořádek a dopravní plynulost na přilehlých komunikacích. Každému z řidičů, který nás před jízdou požádá o dechovou zkoušku na alkohol, to umožníme," řekl Právu mluvčí karlovarských policistů Pavel Valenta.

Pouze na obou stranách příjezdové cesty k technopárty hlídkují dva policejní vozy a policisté namátkou kontrolují doklady řidičů. "Zatím je vše v pořádku. Bez dopravních přestupků," říká Právu jeden z nich.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám