Hlavní obsah

Terénní auto narazilo do letištní budovy v Glasgow

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GLASGOW

Letiště v Glasgowě bylo zavřeno poté co do budovy narazilo terénní auto a začalo hořet. Vedení letiště ani cestující nevěděli, zda se nejedná o teroristický útok. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na policii a očité svědky.

Článek

Ve zjitřené atmosféře po pátečním odhalení dvou aut napěchovaných výbušninami v centru Londýna nebylo hned jasné, zda šlo jen o nehodu, anebo o teroristický útok. Vyjádření svědků i různých policejních mluvčí pro tiskové agentury se rozcházela i v tom, zda vozidlo proniklo dovnitř budovy či nikoliv. Správa letiště se dosud nevyjádřila.

Jeden ze svědků z glasgowského letiště řekl televizi Sky News, že ve vozidle byl Asijec, který se bezprostředně po nehodě rval s policisty, ale byl sražen na zem a zatčen. Jiný svědek zase tvrdil, že druhý muž z auta, rovněž Asijec, byl ošklivě popálen.

Letiště bylo evakuováno a všechny lety zrušeny.

Agentura AFP nejprve oznámila, že hořící vůz vjel dovnitř letištní budovy, ale není ještě jasné, zda jde či nejde o teroristický útok. Také podle stanice BBC někteří svědci hovořili o tom, že hořící Jeep Cherokee se snažil vjet do budovy. Místní policejní mluvčí Lisa O´Neilová však podle agentury AP nebyla s to potvrdit, že by se řidič snažil vjet dovnitř terminálu. "Jedno auto hoří, ale není jasné, zda vjelo dovnitř," řekla. Ještě dříve policie uvedla, že se před budovou srazila dvě auta a jedno vzplálo, avšak plameny jsou pod kontrolou.

"Na letišti panoval zmatek," řekl James Edgar. "Byl jsem uvnitř, abych si zarezervoval dovolenou, ale najednou každý chtěl vypadnout z letiště."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám