Hlavní obsah

Vraždící korejský student vypálil 170 střel

BLACKSBURG

Vyšetřování přineslo podrobnosti o děsivém masakru na virginské polytechnice, kde korejský student Čo Sung-hü 16. dubna zabil tři desítky spolužáků a učitelů. Podle čtvrtečních informací vypálil 170 kulek, než zbraň obrátil proti sobě. Motiv jeho činu však zůstává neznámý.

Článek

Podle policie vypálil v komplexu polytechniky Čo během pouhých devíti minut přes sto sedmdesát kulek. Balistické zkoušky potvrdily, že jedna ze dvou zbraní, které Čo měl, byla použita nejen při masakru, ale i o dvě hodiny dříve při dvou vraždách na virginské státní univerzitě. Zatím však nepotvrdili, že na tamní koleji zabíjel také Čo. "Stále se pokoušíme přesně zjistit, co udělal on a co ne," uvedl Wendell Flinchum z policejní jednotky na škole.

Motiv masakru se zjistit nepovedlo. "Neznáme žádný motiv," řekl superintendant Steve Flaherty a dodal: "Je to frustrující, protože vidíme, že rodina a společnost strádají a my jim chceme poskytnout odpověď." Podle něj může vyšetřování trvat měsíce. 

Policie prozkoumala stovky mobilních telefonů, ale zjistila jediné - mezi žádnou z obětí a Čoem nebyly zjištěny blízké vztahy. Policie též zjistila, že video, které poslal televizní stanici NBC, kde obviňuje společnost a útočí na bohaté, natočil dříve a ne a ž v den masakru, kdy kazetu odeslal.

Policie zatím jen zjistila přesnou trasu vraždícího střelce na polytechnice, i to, kde si koupil nejen zbraně, ale také náboje. Detaily však neposkytla.

Zatím také vylučuje, že by existovala spojitost mezi masakrem a hrozbami pumovými atentáty z předchozích týdnů.

Masové vraždy na školách v USA

  • 14. února 2008 - Steven P. Kazmierczak zabil na univerzitě v Illinois pět studentů
  • 16. dubna 2007 - korejský student Čo Sung-hu zabil 32 lidí, což je nejhorší masová vražda v dějinách USA
  • 1. srpna 1966 - Charles Whitman zabil na universitě v Texasu 14 lidí
  • 20. dubna 1999 - Dva studenti střední školy v coloradském Columbine zabili 13 studentů
  • 21. března 2005 - Devět osob zabil teenager v indiánské rezervaci v minnesotském Red Lake

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám