Hlavní obsah

BMW CS: další do party

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi čtyřdveřová kupé, jejichž třídu založil Mercedes-Benz CLS, zanedlouho přibude i Porsche Panamera a Aston Martin Rapide. A co na to BMW? Zatím nic, ale na čínském autosalonu představuje velmi podobný koncept BMW CS.

Článek

Tohle auto je Grand Turismu jako vystřižené, tedy delší než sedmičková řada (5106 mm), široké (1978 mm) a přitom strašně nízké (1376 mm). Takže neočekávejte od něj žádné extra prostorové zázraky - to tak maximálně na kolena, vždyť rozvor má neuvěřitelných 3142 mm.  Na zadních sedadlech se však bude sedět jak ve sporťáku a i tak na hlavu bude místa tak 170 cm vysokého člověka. Ale co. Tohle auto prostě takové je a i jeho konkurenti nenabídnou zrovna o mnoho víc.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Pokud byste chtěli vědět nějaké technické podrobnosti o voze, tak vás musíme zklamat. BMW zatím postavilo pouze model, který techniky v sobě moc nemá, nebo se je BMW snaží utajit. Kdo ví. Prostě v tomto směru mlčí jako hrob.

Vůz je tedy zatím jen designerskou studií. Příď dává vzpomenout na předchozí generaci sedmičkové řady. Ta se vyznačovala úzkými světlomety, dlouhými a nízkými ledvinkami a mírně negativně skloněnou čelní maskou. Tady je to také tak, jen v současném designerském trendu. Zároveň však posunutí ledvinek dolů a velké vstupy chladicího vzduchu na stranách nárazníku ukazují, že se nezapomnělo ani na Z8, Z4 apod.

Ovšem podle nás je vůz nejkrásnější zezadu. Tam má výraznou aerodynamickou odtrhovou hranu a zadní světlomety společně s čtveřicí výfuku vytvářejí dojem děsivě rychlého závoďáku.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche Panamera bude vyráběno v Lipsku

Porsche potvrdilo výrobu svého čtyřdveřového kupé (stejně jako Mercedes-Benz jej nenazývá sedanem). Vývoj a příprava na výrobu jsou již v plném proudu. Tyto...

Obujte si exkluzivní CLS

Tuningová firma AI Design se chtěla obout pořádně do Mercedes-Benzu CLS. A kdo jí v tom může nejlépe pomoct, než opravdový znalec obuvi - společnost DC Shoes.

Výběr článků

Načítám