Hlavní obsah

Překvapení: Volkswagen Phaeton znovu do USA

Volkswagen Phaeton není mrtvý. Po nastoupení nového šéfa koncernu Martina Winterkorna se objevily zprávy, že již odepsaný projekt Phaeton nejen že neskončí, ale dokonce bude pokračovat v nové generaci. Nyní potvrdil mluvčí amerického dovozce, že tento luxusní koráb bude znovu uveden na tamní trh.

Článek

Že Martin Winterkorn věří ve Volkswagen Paheton je zřejmé. Vždyť tento bývalý šéf Audi rozhodl, že nákladná výroba phaetonu ve skleněné továrně v Drážďanech nejen neskončí, ale začne se připravovat nástupce.

Tiskový mluvčí Volkswagen USA Andreas Meurer pro Bloomberg navíc nyní řekl, že VW znovu uvede tento nejluxusnější lidový vůz. Adrian Hallmark, výkonný viceprezident VW USA doplnil, že současný model by se prodával velmi špatně, takže počkají na novou generaci, která přijde na konci roku 2008 nebo na začátku dalšího.

Prodeje modelu Volkswagen Phaeton byly ukončeny v roce 2005 po velmi tragických výsledcích. Na trhu, který je známý tím, že pojme téměř cokoliv, co stojí na čtyřech kolech, se automobil neprosadil ani v nejmenším. Prodaných pár set kusů nepokrylo ani náklady na zavedení vozu na trh.

Reklama

Související témata:

Související články

Phaeton v nejluxusnější verzi

Kdo by čekal, že v "lidovém" voze od VW najde dřevěnou parketovou podlahu, dvojici 17" LCD či výsuvný bar s chlazením. Nebojte, nejde o Golf, ale luxusní...

Koncern Volkswagen se bude víc rozlišovat

Budoucí šéf automobilového koncernu VW Martin Winterkorn hodlá podle týdeníku Der Spiegel přebudovat strukturu podniku. Značky, které jsou v něm sdruženy, mají...

Výběr článků

Načítám