Hlavní obsah

V pražské zoo můžete nakrmit žirafy

Právo, sts

Od neděle, na kterou připadl Mezinárodní den žiraf, bylo v pražské zoologické zahradě dovoleno krmit žirafy. Ne samozřejmě svévolně. U ostatních zvířat přísný zákaz krmení trvá. Zoo Praha ovšem nyní umožňuje koupit si zážitek krmení žiraf.

Foto: Profimedia.cz

Krmení žiraf přijde rodinu se dvěma dětmi na 300 korun. Ilustrační foto

Článek

„Pro návštěvníky to bude originální zážitek, během kterého vstoupí na krmnou lávku, vysunutou do venkovního výběhu, kam se chodí v průběhu dne žirafy krmit. Dostanou příležitost setkat se s nimi tváří v tvář a nakrmit si je z ruky. Zároveň se seznámí se všemi členy žirafího stáda a dozvědí se mnoho zajímavostí o životě žiraf v zoo i v přírodě,“ popsala unikátní možnost v Česku Jana Ondrejechová ze Zoo Praha.

Návštěva krmné plošiny potrvá 30 minut. Dospělého vyjde na sto korun, dítě na 70 a rodinu s dvěma dětmi na 300 korun. Pokud by z nějakého důvodu nebylo možné žirafy ve venkovním výběhu nakrmit, zoo poskytne návštěvníkům náhradní program odpovídající kvality.

Objednat se na krmení žiraf na určitý den mohou zájemci na e-shopu Zoo Praha nebo, bude-li volno, v informačním centru. Maximální počet návštěvníků krmné lávky je osm. Slavnostní otevření plošiny u venkovní expozice žiraf se odehrálo v neděli odpoledne.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Kuchařkou v zoo

Když na vymydlenou nerezovou linku pokládám prkénko, abych rozkrojila bobuli hroznového vína pro surikaty, vybaví se mi kurz vaření v podobně zařízeném...

Výběr článků

Načítám