Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zkuste si malování čokoládou v Táboře a biatlon v Hradci Králové

Pomalu, ale jistě se blíží svátek svatého Valentýna, a tak už tento víkend můžete narazit na speciální akce pro páry. Jednou z nich je třeba focení v historickém ateliéru Seidel v Českém Krumlově. Sladkým zážitkem bude také malování čokoládou v táborském muzeu, labužníky nalákají možná také uzenářské slavnosti na hradě Veveří.

Foto: Profimedia.cz

O tom, že čokoláda může být i uměleckým materiálem, se přesvědčíte v táborském muzeu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Olympijský park na Letné

Od 6. do 23. února bude otevřený Olympijský park na pražské Letné. Hned o víkendu si můžete vyzkoušet všechna sportoviště od 9:00 do 22:00. Zkuste třeba bruslení, hokej, běžky, curling nebo snowboard. Pro malé děti bude připravena zábavní zóna. Samozřejmostí bude také sledování přenosů z olympiády. Bližší informace najdete zde.

Sobotní FlerJarmark

Již 5. FlerJarmark na Lukách je připravený na sobotu. Tradiční trh nabídne autorské šperky, oděvy, módní doplňky, kabelky, hračky nebo bytové doplňky. Program, který se koná v křesťanském centru Třináctka v Mukařovského ulici, doplní také výtvarné workshopy a občerstvení. Jarmark začne v 9:00 a skončí okolo 17:00. Více zde.

Rybářský veletrh

Od čtvrtka do neděle bude výstaviště v Letňanech hostit 5. ročník největšího rybářského veletrhu For Fishing. Budou zde představeny novinky pro letošní rok, prezentovány jednotlivé rybolovné techniky a také otevřené rybářské kino. Přijďte v sobotu od 9:00 do 18:00 a v neděli do 16:00. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

O Kubě na Kokořínsku

O svém dvoutýdenním pobytu na Kubě přijde v sobotu od 15:00 vyprávět Vojtěch Drahorád, a to do galerie Truhlárna Kokořín. Zaměří se na svá setkání s lidmi, kteří vzdorují kubánskému politickému režimu — umělce, bloggery, aktivisty i novináře. Více zde.

Křivoklátská výstava

Informačně vzdělávací středisko Budy, sídlící na náměstí Svatopluka Čecha v Křivoklátě, pořádá výstavu barevných fotografií Jaroslava Hrušky s názvem Krajina Křivoklátska. Výstava je otevřena celý víkend mezi 9:00 a 16:00. Více hledejte zde.

Výstava Jana Saudka 

Výstavu Jan Saudek — obrazy a fotografie uspořádalo Muzeum T.G.M. Rakovník. Fotky můžete obdivovat ve výstavní síni v mansardě muzea na Náměstí obětovaných v sobotu i v neděli od 9:00 do 17:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Slavnosti moravského uzeného

Celý víkend se na hradě Veveří ponese ve znamení uzeného. Voňavé slavnosti představí nejlepší a nejvyhlášenější uzenáře z celé Moravy. Chybět nebude ani tradiční zabijačka, masopustní průvod nebo program pro děti. V obou dnech začne program v 10:00, v sobotu potrvá do 16:30 a v neděli do 15:00. Kompletní program si prohlédněte zde.

Zámecké trhy

Druhé zámecké trhy oživí zámek Křtiny v sobotu od 9:00 do 12:00. Nakoupíte zde čerstvé potraviny a farmářské výrobky, chybět nebudou zabíjačkové hody ani ručně vyráběné zboží. Bližší informace naleznete zde.

Jihočeský kraj

Valentýn v Krumlově

O víkendu přijďte do Musea Fotoateliér Seidel s vaší drahou polovičkou a nechte se společně vyfotografovat. K dispozici budete mít například dobové módní doplňky, čokoládové pralinky, květiny nebo šampaňské. Zvěčnit se tu můžete nechat mezi 9:00 a 14:00. Více zde.

Malování čokoládou

Muzeum čokolády a marcipánu Tábor připravuje v průběhu roku mnoho doprovodných programů. V neděli si můžete zkusit na celodenním workshopu malování čokoládou. Staňte se na hodinu malířem. Stojany budou rozmístěny po celém muzeu. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Biatlon v Hradci Králové

Na neděli je v Parku Golf v Roudničské ulici připravený závod v biatlonu. Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích v běhu (bez lyží) a ve střelbě ze vzduchových pušek, připravených na střelnici. Závod odstartuje ve 13:00 a výsledky budou vyhlášeny v restauraci okolo 15:00. Tam bude také pokračovat zábava. Další informace naleznete zde.

Výstava secesních plakátů 

Obdivovatele secese nejspíš nadchne výstava Secese a art deco: Plakáty z let 1890 - 1930, kterou připravila Galerie města Trutnova. Přijďte v sobotu a v neděli mezi 9:30 a 15:00 na Slovanské náměstí. Okouzlí vás výběr plakátů ze sbírky Zdeňka Harapese. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Noční prohlídky kláštera

Každý čtvrtek a sobotu se konají noční prohlídky kláštera na Hoře Matky Boží nedaleko Králík. Sobotní prohlídka začíná v 19:30 a uvidíte při ní ambity, kryptu, kapli Svatých schodů, kostel a klášterní zahradu. To vše se speciálním nočním osvětlením. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Evropský pohár ve snowboardingu

Již popáté se odehraje snowboardový Evropský pohár v Mariánských Lázních. V sobotu a v neděli proběhnou souboje v paralelním slalomu na sjezdovce mezi zástupci 12 evropských zemí. Kvalifikační jízdy po oba dny odstartují v 9:00, finálové duely pak ve 13:00. Zájemci si mohou také zasportovat, a to na turistické sjezdovce a děti si užijí snow park. Více zde.

Liberecký kraj

Výstava Sklářského muzea

V loňském roce oslavilo Sklářské muzeum v Novém Boru 120 let. K této příležitosti byla připravena speciální výstava. Archivní dokumenty, pozvánky, plakáty i fotografie vás provedou více než stoletou historií muzea v sobotu a v neděli od 9:00 do 17:00. Bližší informace naleznete zde.

Frozenfest v Liberci

Legendární 1. venkovní festival sezóny se koná v sobotu v Liberci. Akci bude hostit Kulturní a společenské centrum Lidové sady Liberec. Od 17:00 zde vystoupí kapely Zákal, The Scoffers, IceFlame, Vymazáno z archivu a VEvývoji!. Do 17:00 můžete navštívit vyhlídkovou věž, která je zdejší dominantou. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Hanácký bál v Tovačově

Již 18. hanácký bál roztančí v sobotu sportovní halu v Tovačově. Od 20:00 bude připravený bohatý program, tombola i občerstvení. Večerem bude provázet taneční soubor Hatě Tovačov a hrát bude kapela Kanci paní nadlesní. Účast v krojích je více než vítaná. Ceny vstupného a další informace jsou uvedeny zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava obrazů v Rýmařově

Rýmařovské muzeum připravilo výstavu obrazů a kreseb Sabiny Souškové. Výstavu této olomoucké autorky s názvem Konfese si prohlédnete na náměstí Míru v sobotu od 9:00 do 12:00 a následně od 13:00 do 17:00. V neděli je výstava otevřena pouze v odpoledním čase. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Výstava architektury v Plzni

Lesk, barvy a iluze. Architektura Plzně v 60. letech. To je výstava, kterou můžete navštívit v Západočeské galerii v Plzni. Originální návrhy i dobové fotografie uvidíte v sídle galerie v Pražské ulici od 10:00 do 18:00. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Fotografická výstava v Litoměřicích

Výstavu nazvanou Bejvávalo…Vzpomínání ve fotografiích Karla Hníka navštivte v Oblastním muzeu v Litoměřicích. Autor zachytil na fotkách nositele lidových tradic, jejich nářadí a pracovní zákoutí. Nechte na sebe o víkendu mezi 10:00 a 17:00 dýchnout staré časy. Více se o výstavě dozvíte zde.

Vysočina

Výstava amatérské fotografie

Muzeum Vysočiny Jihlava pořádá fotografickou výstavu 90 let amatérské fotografie v Jihlavě. Připomíná tím výročí místního fotoklubu. Muzeum na Masarykově náměstí je otevřeno od 9:00 do 12:00 a po polední pauze od 12:30 do 17:00. Více zde.

Zlínský kraj

Evropská filmová inventura

Nejvýraznější evropské filmy, které se do běžného programu kina Vatra ve Vsetíně nevešly, uvidíte díky Evropské filmové inventuře. V pátek a v sobotu nahlédnete do kinematografie Rumunska, Bosny a Hercegoviny, Švédska a mnoha dalších zemí. V pátek se tu budou promítat tři filmy mezi 17:00 a 23:30 a v sobotu pak celkem osm filmů od rána až do večera. Bližší informace hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám