Hlavní obsah

Tipy na víkend: Výlety za pivem, festival České hrady nebo Teorie Velkého třesku

Novinky, Marcela Janouchová

Nevíte kam o letním víkendu? Počasí sice nemá být příliš tropické, ale i přesto se nabízí nespočet možností, kam vyrazit. Vyzkoušet můžete různé pivní slavnosti, sportovní aktivity v podobě frisbee či triatlonu, pokud chcete prožít jen klidný a příjemný večer, letní kina mají velmi zajímavé programy.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Botanická zahrada vás vezme mezi indiány.

Článek
Středočeský kraj

Bukovina zve na 10. ročník triatlonu SK H.O.P.

Jubilejní desátý ročník Triatlonu SK H.O.P. se letos uskuteční opět v Horní Bukovině. Jedná se o ryze amatérský závod, nicméně výkony těch nejlepších jsou vždy pozoruhodné.

Start a cíl je v obci Horní Bukovina (část obce Dolní Bukovina) nedaleko Mnichova Hradiště, kde je také prezence závodníků (od 9:00). Startuje se u nedalekého rybníka Borovice. Letošní start proběhne v sobotu 16.7. v 11:00 hod. Bližší informace, včetně přihlášky k účasti lze nalézt zde.

České hrady se opět rozjedou ve velkém stylu

Nebyli jste letos ještě na žádném hudebním festivalu? Hledáte něco neobvyklého? Pak navštivte 15. 7. - 16. 7. festival České hrady, který vám nabízí netradiční atmosféru, která se bude lišit od ostatních letních festivalů nejen ojedinělým prostředím, ale i bohatým sortimentem doplňkových služeb a občerstvení. Poslechnout si můžete například Vypsanou fixu, Divokýho Billa, Tomáše Kluse nebo třeba Jiřího Schmitzera.

V ceně vstupenky jsou zahrnuté i prohlídky stálých expozic hradů. Vstupné: pátek - 160 korun, sobota 350 Kč (na místě 250 Kč, 450 Kč)

Magistr Kelley ožívá na hradě Křivoklát

Večerní prohlídky na Hradě Křivoklát pokračují i v červenci s divadelním představením ve dnech 15. a 16. července od 21, 22 a 23 hodin pod názvem Magistr Kelley ožívá. Asi hodinová prohlídka hradu půjde po stopách právě tohoto alchymisty. (celý článek)

Vydejte se parním vláčkem za pivem

Ruční česání chmele do věrtelů se stalo již minulostí, stejně jako pravidelné parní vlaky. Právě lokálka Krupá – Kolešovice prochází řadou chmelnic a Kněževsí, která byla o sklizních domovem tisíců česáčů chmele.

Vydejte se tedy v sobotu 16. 7. na zajímavou cestu parním vláčkem a zavzpomínejte, nebo si připomeňte, jaké to bylo dřív. V mezizastávkách může navštívit i další muzea a železniční vozidla. Další informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Barevný den v Radvánovicích

Nemáte-li s dětmi kam jít, určitě vyrazte v sobotu do Šťastné země na Barevný den v Radvánovicích u Turnova. Nenechte si ujít den plný barev, zábavy, soutěžení a barevného vyrábění.

Karlovarský kraj

Zveme vás na Pivní hodování s vytočenou Káčou!

Patříte-li mezi jedince, kteří si rádi vychutnávají hořkou chuť chmelového moku, je tato akce přesně pro vás. Sobota 16. 7. je určena pro milovníky dobrého piva, jídla a zábavy. Brána Statku Bernardu se pro nedočkavé otevře v 15.00 hod. Samotný program začne v 16.00 až do půlnoci.

Kromě ochutnávek jsou připraveny pivní soutěže, kde jako hlavní bude soutěž v točení Maxi Káčou. Nechybí i zajímavé ceny. Vše bude doprovázet dobrá muzika, ohnivá podívaná, tanec, spousty jídla a dobrá nálada. Akce se koná za každého počasí.

Létající talíř na Banana Cupu

Máte rádi zábavu a sport? Přijďte se podívat do Aše na 4. ročník mezinárodního turnaje v Ultimate Frisbee, na který zve tým Terrible Monkeys. Potkáte tam nejen české zástupce, ale také hráče a hráčky z  Německa, Rakouska, Polska, Itálie a Slovenské republiky.

Ultimate frisbee je bezkontaktní dynamická kolektivní hra, při které se jako sportovní náčiní používá létající talíř. A co je na této hře nejlepší? Žádná pravidla, jen fair play!

Ústecký kraj

Staňte se na jeden víkend Jackem Sparrowem

Úštěk zve návštěvníky na tradiční akci Dobytí jezera piráty. Nechte se unést kapitánem Jackem Sparrowem a jeho Černou perlou. Vychutnejte si pirátskou atmosféru společně s vaší rodinou, vyzkoušejte si řízení lodi, šerm, zhlédněte divadla a koncerty. Program začíná již tento pátek  15.7. od 21 hodin a končí v neděli 17.7. odpoledne.

Plzeňský kraj

Degustace pro labužníky

Tento víkend se odehrává nespočet pivních slavností po celé republice. Kdo ale pivu neholduje a raději si vychutnává lahodnou chuť vína, je pro něj nadcházející událost v Plzni to pravé.

Dne 14.7. 2011 od 19:00 se v Hotelu U Pramenů uskuteční řízená degustace Portských, Portugalských a Španělských vín – např. Messias Vinho Verde, Cálem Fine White, Kopke Lágrima. Cena vstupenky je 55 Kč na osobu. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Vstup ženám není zakázán aneb Noc na Karlštejně

Každý zná muzikál Zdeňka Bartáka Noc na Karlštejně. Karel IV. vydá zákaz vstupu ženám na Karlštejn, aby se mohl věnovat svým záležitostem. Jsou však dvě ženy, které tento zákaz poruší.

Představení se odehrává na druhém nádvoří zámku Hluboká nad Vltavou a hrají ho v pátek i v sobotu od devíti hodin. Lístky si můžete zarezervovat zde.

Foto: Profimedia.cz

Karlštejn

Královéhradecký kraj

Do Jičína na šlapacím vozítku

V Jičíně si nenechte ujít Večerní závod vozítek s pedály, na který jsou pozváni i závodníci ze zahraničí. Využijte svou fantazii a kreativní myšlení. Při soutěži se totiž hodnotí nejen rychlost, ale i vzhled vozítka oblečení závodníků!

Pro ty menší je uzpůsoben závod na malých koloběžkách nebo odstrkovadlech v podobě motorek a podobně. Závod začíná v pátek 15.7. od osmi hodin. Více informací najdete zde.

Kraj Vysočina

Je libo nákupy na jarmarku?

Již několikátý ročník telčského jarmarku se odehraje již tuto sobotu na náměstí Telči. Jarmark neboli řemeslné trhy jsou ukázkou lidových řemesel.

Díky celodennímu kulturnímu programu se těší vysoké návštěvnosti a zájmu veřejnosti z širokého okolí.

Pardubický kraj

Troufnete si na fyzikální maratón s partou z Teorie Velkého třesku?

Navštivte letní kino v Poličce a užijte si maratón kompletní první série kultovního seriálu o partičce fyziků. Akce se koná v atriu Centra Bohuslava Martinů v Poličce v rámci festivalu Poličské kulturní léto.

Vydržíte až do konce? Komediální palba v originálním znění s českými titulky pobaví malé i velké.

Pardubice patří tento víkend Hip Hop Jamu

Již tento víkend se uskuteční jedna z nejočekávanějších hip-hopových akcí letošního léta. Hip hop Jam 2011 přichází v celé své kráse a s bohatým programem. Ve dnech 14. - 16. července se ve Starých Žďánicích u Pardubic na Pískovně Oplatil sejdou hvězdy českého, slovenského i zahraničního hip hopu a předvedou nové i staré pecky.

Slyšet můžete například známého Rytmuse & Kontrafakt, Prago Union, H16 a další. Více informací najdete na oficiálním webu hip hop jamu zde.

Olomoucký kraj

Baletní zázrak ve Velkých Losinách

Návštěvníkům, kteří mají rádi kulturní akce a zábavu, se určitě zalíbí baletní představení na zámeckém nádvoří ve Velkých Losinách. Umělci vystoupí v sobotu večer. Představí se hvězdy světového baletu bratři Jiří a Otto Bubeníčkovi a s nimi jejich přátelé, tanečníci z předních evropských baletních souborů.

Představení sestává ze tří částí „ Le Souffle de l ´Esprit“, "Toccata" a v premiéře bude uvedeno dílo „The Picture of Dorian Gray“. Lístky si mohou zájemci zakoupit v síti Ticketportal.

Zlínský kraj

Zámek Napajedla ovládnou princezny se zlatou hvězdou na čele

Nevíte, kam vyrazit o víkendu na výlet? Zkuste zámek Napajedla na Zlínsku, který na celé léto připravil bohatý program. Areál zámku je nyní otevřen každý den, vždy od 10.00 do 18.00. Návštěvníci v něm mohou navštívit několik výstav, posedět v zámecké kavárně nebo v parku se stoletými stromy. (celý článek)

Pekařská sobota ve Valašském muzeu

V sobotu 16. července se ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm uskuteční 18. ročník pořadu Pekařská sobota.

Všichni zúčastnění se mohou těšit na soutěž o nejlepší chleba a soutěž o nejlepší rohlík. Samotní návštěvníci pak budou zapojeni do hlasování o nejlepší pekařský stánek Valašského království pomocí kupónů, které obdrží u vstupu. (celý článek)

V sobotu se uskuteční Letní karlovská padesátka, letos i s dětskou trasou

Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 16. července uskuteční 3. ročník turistického pochodu Letní karlovská padesátka aneb Pohodově za valašským frgálem. Letos nabídne i nenáročnou trasu vhodnou pro děti a rodiče s kočárky. (celý článek)

Jihomoravský kraj

Moravské hrady rozezní rocková i folková muzika

Nenechte si ujít již třetí ročník multižánrového festivalu HRADOLOGIE 2011, který se uskuteční v období od 1. července do 26. srpna 2011. Organizátoři festivalu vás v tomto ročníku zavedou na šest historicky a architektonicky atraktivních míst, mezi něž patří zámek Kunštát na Moravě, Slavkov u Brna, Valtice, Vranov nad Dyjí, historický pivovar Dalešice a v neposlední řadě hrad Veveří.

Návštěvníci se mohou těšit na skvělý kulturní program v podobě slovenského zpěváka a Zlatého slavíka Richarda Müllera, jedinečného Dana Bártu s Illustratosphere nebo legendární Folk Team.

Za vstupenku zaplatíte v předprodeji 330 Kč, v den festivalu a přímo na místě akce pak pořídíte vstupenku za 410 Kč.

Moravskoslezský kraj

Hradem Hukvaldy se proženou bijící se rytíři

Pokud máte chuť na trochu historie, určitě se vám zalíbí sobotní rytířská vystoupení skupiny Rytíři z Huckeswagen na hradě Hukvaldy. Rytíři, krásné dámy, středověké ležení, turnaje, historické tance atd.

Představení začínají v 11:00 a večer se pokračuje dalšími rytířskými vystoupeními. Nebude chybět pestré občerstvení a speciálně pro tuto je přichystáno sváteční bylinkové svatojánské červené pivo. Více informací zde.

Praha

S Botanickou zahradou za indiány

Návštěvníci pražské Botanické zahrady budou mít poprvé možnost zažít víkend v indiánském duchu, a to v Lesních expozicích Severní Ameriky. Vše proběhne o víkendu 16.-17.7., vždy od 9:00 do 19:00 hodin.

Pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet něco víc, bude připraveno vše základní, od seznámení s tábořištěm a rituálu, až po různá loviště. Zájemci si mohou zkusit vyrobit náramky, čelenky, bubínky a jiné indiánské předměty. Nezapomíná se ani na sportovce, kteří si mohou zkusit postřehové či štafetové hry, či dokonce hod oštěpem nebo střelbu z luku.

Sk8 Cup v Praze pro skejťáky

Nenechte si ujít letos již 17. ročník skateboardových závodů na Štvanici. Mystic představí nejlepší jezdce světa v disciplínách streetstyle a bowl. Kromě závodů na návštěvníky čekají živé koncerty, DJs, grafitti jam, nejrůznější workshopy a stánky se skateboardovým vybavením. Vstupné v předprodeji činí 500 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Křivoklátsko bude brzy národním parkem

Vzácné lesy kolem Berounky a hradu Křivoklát jsou nedostatečně chráněné. Proto je stále blíž vyhlášení Národního parku Křivoklátsko. Zvláště turisté a místní...

Výběr článků

Načítám