Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vydejte se za horory do Říčan nebo do Indie přes Plzeň

Hudební fandové si tento víkend přijdou na své. Napříč Českem se totiž koná řada koncertů rozličných hudebních žánrů. Atraktivní program plný promítání se nabízí také milovníkům filmů.

Foto: Profimedia.cz

Hororové promítání se tento víkend uskuteční v Říčanech u Prahy. Ilustrační foto

Článek
Praha

Signal festival bude zářit Prahou

Od čtvrtka do neděle probíhá v metropoli festival, který pomocí nových světelných technologií a kreativity oživí noční tvář města. Videoprojekce se po čtyři večery zapnou na mnoha místech vždy v 19:30 a budou k vidění až do 23:30. Během jednoho večera jich diváci zhlédnou hned několik. Projekce se uskuteční například na kostele sv. Ludmily na Vinohradech nebo na paláci Hybernia. Více o festivalu zde.

Den otevřených dveří ministerstva dopravy

V sobotu od 10:00 do 16:00 budete mít možnost podívat se do běžně nepřístupných prostor ministerstva dopravy, které budou k vidění poprvé od roku 1989. Prohlédnete si foyer budovy, třetí nádvoří, místnosti ministra nebo tzv. obrazovou chodbu. Podívat se budete moci také do podzemního krytu vybudovaného v 60. letech minulého století. Více informací čtěte zde.

Den jako stvořený pro zdraví

V sobotu mezi 10:00 a 16:00 se v pražských Modřanech uskuteční program pro všechny, kteří se vzhlédli ve zdravém životním stylu. Samozřejmě také pro ty, kteří by s ním chtěli začít. Kromě diskusí s odborníky se tu návštěvníci dočkají také ochutnávek, kvízů nebo tomboly. Další informace zde.

Středočeský kraj

Světelný workshop na klášteře Sázava

V pátek a v sobotu od 10:00 do 18:00 můžete navštívit světelný workshop. Tam si vytvoříte originální objekt z recyklovatelných materiálů pod vedením architektky Jany Hejdové. Zároveň bude v sobotu mezi 10:00 a 16:00 probíhat na nádvoří kláštera řemeslný jarmark. Více o programu naleznete zde.

Jeďte se bát do Říčan

Akce s názvem Hororová hájovna začíná v pátek v 19:30 v prostorách říčanské hájovny. Promítat se budou hororové filmy a pro odvážné je připravena noční stezka odvahy. Projekci doplní přednášky Ondřeje Slaniny a zúčastní se také Martin Hub – kaskadér se zkušenostmi z Hollywoodu. Více zde.

Jihomoravský kraj

Znojemský hrozen

Televizní a rozhlasový festival s tématem gastronomie proběhne od čtvrtka do soboty ve Znojmě. Součástí programu budou sekce věnované reklamním spotům o gastronomii. Promítání proběhne v kině Svět. Celý program si prohlédněte zde.

Brněnské gospelové dny

Od středy do neděle probíhají v Brně gospelové dny, při nichž se také sami můžete do zpívání zapojit v rámci různých gospelových workshopů. Závěrečný gospelový večer se uskuteční v neděli od 17:00 v Bílém domě na Žerotínově náměstí v Brně. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Zabijačkové hody v Borovanech

Na domácí zabijačku a Hubertovu jízdu se můžete vypravit v sobotu od 10:00 do Borovan na Borovanský mlýn. Uvidíte ukázku pravé domácí zabijačky, naučíte se špejlovat a plnit jitrnice a ochutnáte pravé zabijačkové hody. Bližší informace naleznete zde.

Regatta Lipno Point

Všem milovníkům jachtingu je určen 2. ročník jachtařských závodů Regatta Lipno Point, které se uskuteční od pátku do neděle v Lipně nad Vltavou. Zúčastnit se může kdokoliv, stačí utvořit tým několika nadšenců. Hlavní závod proběhne v sobotu. Více zde.

Královéhradecký kraj

Street art festival v Peci

Od pátku až do pondělí můžete v Peci pod Sněžkou navštívit festival věnovaný umění street art. Uvidíte interiérovou i exteriérovou tvorbu umělců, žonglování a ve večerních hodinách také projekci filmů věnovaných street artu. V rámci doprovodného programu si vyzkoušíte horolezeckou stěnu nebo slack line. Více informací hledejte zde.

Pardubický kraj

Perníkové radovánky

Gastronomická výstava proběhne od pátku do soboty mezi 10:00 a 18:00 v Pardubicích. Zpestřením letošního ročníku bude soutěž Kouzlení z perníku. Prodejní výstava bude plná chutí a vůní. Těšit se můžete také na bohatý doprovodný program. Více čtěte zde.

Savka v Pardubicích

Sobotní večer bude ve městě perníku patřit hudebníkovi Tomášovi Savkovi. Ten tady od 19:00 vystoupí v Domě kultury Dukla. Tento koncert se uskuteční v rámci zpěvákova narozeninového turné. Více zde.

Karlovarský kraj

Jazzfest Karlovy Vary - Sokolov

Jazzový festival probíhá v Karlových Varech a také v Sokolově až do neděle. Hlavní hvězdou je altsaxofonistka a flétnistka Kenny Garrettová, která vystoupí v sobotu v 19:30 ve Varech. Festival je zaměřen především na moderní jazz. Program si prohlédněte zde.

Liberecký kraj

Snow Film Fest v Lázních Libverda

Festival filmů zaměřených na zimu a zimní sporty se koná v sobotu od 18:00 do 22:00 v Lázních Libverda. Zhlédnete filmy plné adrenalinu, dobrodružství a napětí. Seznam promítaných snímků a další informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Jazzový festival Přerov

Od čtvrtka do soboty proběhne v Městském domě v Přerově Československý jazzový festival. Po tři večery vždy od 19:30 si můžete užít jazzové koncerty v podání kapel nejen z ČR a Slovenska, ale i z Německa či USA. Vše o akci naleznete zde.

Džemfest v Šumperku

Dům kultury v Šumperku v pátek od 17:30 obsadí populární hudební kapely jako Toxique, The Prostitutes nebo Tři Sestry. Vystoupí tu v rámci Džemfestu. Harmonogram jednotlivých vystoupení uvidíte zde.

Moravskoslezský kraj

Svatováclavský hudební festival

Až do 28. října můžete navštívit již 10. ročník Svatováclavského hudebního festivalu, který se odehrává ve 35 městech po celém Moravskoslezském kraji. V pátek od 18:00 vás v kostele sv. apoštola Pavla v Ostravě Vítkovicích čeká koncert v podání orchestru Collegium 1704, v sobotu v 16:00 se můžete vydat na koncert do Karviné do kostela Povýšení sv. Kříže a v neděli v 16:00 vás čeká koncert ve Fulneku v Chrámu Nejsvětější Trojice. Kompletní program najdete zde.

Plzeňský kraj

Plzeňské stopy v Indii

Výstavu, která vás zavede do Indie, můžete až do konce roku navštívit v Pivovarském muzeu v Plzni. Výstava zobrazuje život plzeňských občanů v indickém městečku Ránčí v 60. letech minulého století. Vše uvidíte na fotografiích a filmových záběrech. Otevřeno je denně od 10:00 do 18:00. Bližší informace hledejte zde.

Ústecký kraj

Porcelán v Klášterci nad Ohří

Křehkou výstavu porcelánu si můžete prohlédnout v renesančních prostorách zámku Klášterec nad Ohří, a to do konce tohoto roku. Na 12 stolech ve slavnostním sále zámku uvidíte současný porcelán porcelánky Thun od úterý do soboty mezi 9:00 a 15:00. Více hledejte zde.

Vysočina

Bible Kralická v Náměšti nad Oslavou

Zámecká knihovna v Náměšti nad Oslavou vystavuje až do 27. října originál Bible Kralické, která v letošním roce slaví 400 let od svého vytištění. Jedná se o originál dřívějšího šestidílného vydání. Jednodílný originál byl poté vytištěn nedaleko Náměště nad Oslavou. Další informace čtěte zde.

Metalová divočina v Třebíči

V třebíčském Clubu R to v sobotu od 20:00 roztočí známá česká kapela Arakain. Fanoušci metalové hudby si tak mohou zpestřit víkend přesně v jeho polovině. Více se o klubu i kapele dočtete zde.

Zlínský kraj

Havelské hody ve Vsetíně

V sobotu v 16:00 začnou ve Vsetíně tradiční podzimní Havelské hody. Těšit se můžete na bohaté občerstvení a hudební program v podobě dechových či rockových kapel. Více zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám