Hlavní obsah

Tipy na víkend: Prozkoumejte podzemí Krušných hor, okoštujte vinařský duel

Novinky, fis

Ať už na víkend plánujete poklidný program, nebo naopak dobrodružství, budete mít z čeho vybírat. Do první kategorie spadá kupříkladu pražské Svatební Expo s tipy pro snoubence nebo Noc divadel plná kulturního vyžití. Máte-li chuť na něco akčního, navštivte Setkání automobilových mistrů v Sosnové nebo Offroad Safari.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Dvoudenní svatební inspirace

Pokud je pro vás zrovna aktuální příprava svatby, zajděte se o víkendu podívat na Svatební Expo do hotelu International Prague v Dejvicích. Uvidíte přehlídky svatebních šatů i obleků, vyberete si fotografa i osobního svatebního koordinátora, ochutnáte dorty a poslechnete si hudební tipy pro váš obřad. Další informace o programu se dozvíte zde.

Noc divadel

Sobotní podvečer a večer v Praze se ponese ve jménu kultury. Noc divadel přinese prohlídky, večírky, hudbu, workshopy a další atraktivní program. Zapojí se mimo jiné Divadlo Kampa, Divadlo Spejbla a Hurvínka, Disk, Studio Ypsilon, Dejvické divadlo a řada dalších. Více zde.

Den poezie

Střetu básníků se můžete zúčastnit v sobotu od 13:00, kdy se od tramvajové zastávky Pohořelec vydají na Bílou Horu. Účastníci projdou bývalou poutní cestu do Hájku, o jejíž historii se v rámci akce dozvědí. U kaplí, které cestou budou míjet, si poslechnou ukázky z tvorby současných českých básníků. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Dopoledne s psycholožkou

Psycholožka Iva Dušková povede v sobotu v Mělníku přednášku na téma: Jak doma mluvit o intimnostech? Posezení v RC Kašpárek proběhne od 10:00 do 12:00. Více najdete zde.

Městec for People

Spousta živé hudby, výběr z malých pivovarů a zábava až do pozdních hodin čeká ty, kteří v sobotu od 19:00 zavítají do kulturního domu Na Staré poště. Více se o akci a interpretech dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Zámecká slavnost vína

Je více důvodů, proč si udělat výlet do malebného Českého Krumlova. Tento víkend je jedním z nich Zámecká slavnost vína, která potrvá od 14:00 do 22:00 v zámecké jízdárně. K ochutnání tam bude přes 150 vzorků vína z 25 českých i zahraničních vinařství. Více zde.

Plzeňský kraj

Ples Evropy

Plzeň se letos chlubí titulem Evropského hlavního města kultury. S tím je spjatý také sobotní Ples Evropy. Velkolepá událost začne v 19:00 v Měšťanské besedě. Bude se hrát, tančit i hodovat. Vše se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Festival svobodné hudby

Vyosení - festival svobodné hudby zve fanoušky živé muziky všeho druhu v sobotu od 19:00 do karlovarského Hudebního klubu Irská. Vystoupí tam interpreti s žánry ska-pop, alternative-rock a další. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Podzemím Krušných hor

Místa, dosud nepoznaná, v atmosféře dob minulých poznají nedělní návštěvníci Mostu, přesněji Offroad Safari. Exkurze, trvající od 10:00 do 16:00, přinese poznání i adrenalin. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Setkání automobilových mistrů

Po celý víkend potrvá Setkání automobilových mistrů 2015, které pořádá autodrom Sosnová u České Lípy jako rozloučení s uběhlou motoristickou sezónou. Show nabídne napínavé jízdy a atraktivní podívanou. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Pestrobarva

Výstava Pestrobarevnost s podtitulem Ze života a tvorby mladých lidí bude k vidění od soboty v Klubu ROK Broumov. Otevření výstavy bude předcházet páteční vernisáž od 18:00. Během víkendu bude expozice k vidění v sobotu mezi 16:00 a 18:00. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Jabkancová 2015

Českou Třebovou v sobotu provoní jabkance. Že nevíte, jak chutnají? Tak se zastavte na 55. Jabkancové pouti, jejíž program začne už v 9:00, a to rovnou živou hudbou. Více zde.

Vysočina

Kreativní Třebíč

Máte-li šikovné ruce a rádi byste se psychicky odreagovali, skvěle vám poslouží rukodělné dílny v rámci sobotní Kreativní Třebíče. Vyrábět se budou vánoční dekorace, šperky, přání a další ozdobné i praktické předměty. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Světový duel vín

V Hustopečích se v sobotu koná velkolepá vinařská akce - Světový duel vín 2015. Jedná se o vrcholnou degustaci letošního roku s výběrem těch nejlepších vín z ČR a prémiových vín ze světa. Více zde.

Kateřinská vinná přehlídka

Kateřinská přehlídka ročníkových a přívlastkových vín potěší nadšené vinaře v brněnských Tuřanech, a to v sobotu od 13:00 v místní sokolovně. Prezentováno bude okolo 150 vybraných moravských vín. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Vinobraní na zámku

Co se týče ochutnávek vína, zahálet se nebude ani na zámku Dřevohostice. Malé slavnosti vína tam začnou v sobotu od 18:30. Atmosféru zpříjemní mimo jiné jazzové hudební vystoupení. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Hradní advent

Hrad Lukov v sobotu od 10:00 otevře svůj Adventní jarmark s tradičními řemeslnými výrobky, ukázkami řemesel a lahodným občerstvením. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Vinohraní v Opavě

V sobotu od 14:00 do 18:00 se v opavském OC Silesia můžete těšit na komika Zdeňka Izera, cimbálovku a hlavně ochutnávky vín. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám