Hlavní obsah

Tipy na víkend: Pochutnejte si na Husobraní i exotických pokrmech ze světa

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo se nezahřeje třeba během večerní Olomoucí, může zkusit teplé dýňové dobroty nebo třeba Husobraní v Praze. Mezinárodní den archeologie a s ním spojený program uchvátí nadšence do historie, hudební fanoušci si zase užijí návštěvu zámku Nebílovy nebo varhanní koncert na Zlínsku.

Foto: Novinky

Víkend v Litoměřicích přinese lahůdky z různých koutů světa. Ilustrační foto

Článek
Praha

Husobraní

Ve znamení dobrého jídla a pití se ponese sobota na smíchovské náplavce. Program s pečenými husami, polévkou, cidery, mošty i pálenkami potrvá od 10:00 do 18:00. Více hledejte zde.

Do bunkru Folimanka

Den otevřených dveří můžete v sobotu mezi 9:00 a 15:00 využít v bunkru Folimanka, do kterého se veřejnost podívá jen výjimečně. Vstup najdete v ulici Pod Karlovem. Více zde.

Den archeologie

Mezinárodní den archeologie přinese v sobotu tematický program do Náprstkova muzea. Kromě zajímavých přednášek a besed s odborníky se můžete zúčastnit také výtvarných dílen, mimo jiné na téma Staroegyptská mumifikace, Jak pracuje restaurátor atd. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Zaniklé vesnice

Spolek Život v Hradci a okolí chystá na sobotu vycházku na téma zaniklých vesnic na Stříbrnoskalicku. Zájemci o výlet se zajímavým výkladem se sejdou ve 12:30 před obchodem u Mrázků v Hradci u Stříbrné Skalice. Zhruba 10kilometrová trasa povede hlavně lesem, proto si nezapomeňte pevnou obuv. Více se dozvíte zde.

Havelský jarmark se štrůdlováním

V sobotu od 9:00 začne ve Slaném na Masarykově náměstí Havelský jarmark a 1. slánské štrůdlování. Právě tato sladká dobrota bude soutěžní disciplínou. Návštěvníky čeká výroba bižuterie, cukrárna pro psy, trdelníky a mnoho dalšího. Více zde.

Jihočeský kraj

Zamykání Vltavy

Ukončení vodácké sezóny neboli Zamykání Vltavy začne v sobotu v Českém Krumlově srazem v kempu Krumlov, a to v 10:00. Milou společnost, zábavu a posléze příjemné občerstvení si účastníci užijí během celého dne. Veškeré informace naleznete zde.

Plzeňský kraj

Hudba a poezie na zámku

Podvečer hudby a poezie potěší milovníky umění v neděli od 17:00 na zámku Nebílovy. Představení se odehraje v tanečním sále a těšit se můžete mimo jiné na herečku Petru Špalkovou nebo mezzosopranistku Pavlu Švestkovou. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Sochy Doupova

Kdybyste měli o víkendu chuť vyrazit za uměním, zajeďte si prohlédnout třeba výstavu dochované sochařské výzdoby z Doupova, aktuálně zdobící zámek Valeč. Zámek je otevřen vždy od 10:00, v pátek a v sobotu nabízí navíc do 23:00 noční prohlídky s lucernou. Více zde.

Ústecký kraj

Gastro food fest

Litoměřické výstaviště Zahrada Čech o víkendu provoní gastronomický festival plný kuchařských nápadů a receptů. Účastníci ochutnají speciality z různých kuchyní světa — mexické, italské, řecké, francouzské, indické atd. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Drive tour 2015

Do České Lípy zavítá pořad Drive, konkrétně na náměstí dr. Edvarda Beneše. Uvidíte tam extrémní sporty, pocítíte adrenalinovou atmosféru a budete přímo u natáčení pořadu. Akce začne v 10:00, program potrvá až do večera. Více se dočtete zde.

Koncert v Liberci

Jestli máte o víkendu chuť na koncert, vydejte se do Lidových sadů v Liberci. V sobotu tam od 19:30 vystoupí Monty a Nekapela. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Dýňové slavnosti

Meziměstí na Broumovsku láká v sobotu od 11:00 na Dýňové slavnosti spojené se soutěžemi o největší či nejhezčí dýni a také o nejlepší dýňový zákusek. Ochutnáte řadu specialit z této suroviny a užijete si bohatý tematický program. Více zde.

Pardubický kraj

Orientální tanec a šerm

V sobotu od 19:00 se ve Svitavách uskuteční taneční večer ve jménu orientálních kultur, představení doplní vystoupení šermířů. Akce potrvá do 22:30. Více najdete zde.

Vysočina

Tančírna v Panské Lhotě

Kulturní klub Panská Lhota ve stejnojmenném kulturním domě ve městě Brtnice vyzývá v sobotu od 20:00 všechny vášnivé tanečníky na taneční večer s orchestrem Zatrestband. Více se dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Válečné bitevníky

Modelářské letiště Czech Heaven v Budkovicích-Ivančicích plánuje na víkend souboje válečných bitevníků o soupeřovy stuhy. Atraktivní show bude probíhat v obou víkendových dnech. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Night run

Olomoucí se v sobotu od 18:30 proběhnou otužilci, a to na trase dlouhé 10 nebo pět kilometrů. Start i cíl bude ve Smetanových sadech. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Koncert varhaníků

Neobyčejný hudební zážitek si vychutnají účastníci Koncertu štípských varhaníků, na který zve v neděli od 17:00 poutní místo Štípa u Zlína. Diváci uslyší díla předních hudebních skladatelů. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Slavnostní výlov

Na přehradě Malé Sedlo v Petřvaldě se v sobotu od 8:30 odehraje slavnostní výlov. Účastníci ochutnají rybí pokrmy, prohlédnou si rybářské trofeje a budou si moci zakoupit živé úlovky. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám