Hlavní obsah

Tipy na víkend: Odpočívejte bubnováním a pobavte se na festivalu humoru

Novinky, fis

Prodloužený červencový víkend naplno odstartuje prázdniny spoustou tradiční i originální zábavy. Připomene významné momenty české historie, nabídne něco dobrého k jídlu a pití, hudbu k poslechu i legraci pro zasmání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Husovské slavnosti 2015

V neděli a v pondělí si budou návštěvníci Husovských slavností na Staroměstském náměstí připomínat památku mistra Jana Husa. Na programu je divadlo, hudební koncerty a v pondělí večer také tichý průvod se svíčkami k Vltavě. Do harmonogramu akce nahlédněte zde.

Festival dobrot na Žižkově

V neděli nemusíte vařit, pokud zavítáte na Street Food Festival na Nákladové nádraží Žižkov. Ochutnáte výtvory profesionálních i amatérských kuchařských nadšenců. Nové chutě a kombinace poznáte mezi 10:00 a 20:00.

Hanspaulka jinak

Pražskou Hanspaulku můžete v neděli blíže poznat díky komentované prohlídce, která začne ve 14:00. Účastníci vyrazí mimo jiné po stopách Franze Kafky a Maxe Broda.

Středočeský kraj

Festival plný humoru

Od pátku do neděle se náramně pobavíte v Příbrami, kam zavítá Humor Fest, první open air festival humoru. Vystoupí řada známých komiků. Program začne ve všech dnech v podvečerních hodinách. Prohlédnout si ho můžete zde.

Příběh Magistra Kelleyho

Přemístit se do záhadných částí historie se v sobotu večer povede návštěvníkům hradu Křivoklát. Vypraví se za příběhem Magistra Kelleyho, známého alchymisty. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Vzpomínka na Jana Husa

Husitské muzeum v Táboře zve turisty na program ke Dni upálení Mistra Jana Husa. V neděli a v pondělí se zájemci zapojí do speciálního kvízu na Bechyňské bráně, do Husova života pak více proniknou také díky představením na rajském dvoře. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Veterány v pivovaru

Sobota se v Mariánských Lázních ponese ve znamení motorových veteránů. Jejich výstavu si prohlédnete už dopoledne před restaurací Stará Sladovna, následně se projedou do blízkosti pivovaru Chodovar až na kolonádu. Více se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Umělci na Horním Hradě

Mistři přes řezbářství, keramiku, šperky a další řemesla ukáží svoji šikovnost na Horním Hradě. Nahlédnout pod ruce jim můžete od soboty až do příštího víkendu denně mezi 10:00 a 17:00. Vše se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Objevte zámek Vrbičany

V sobotu budete mít možnost se od 14:00 zúčastnit čerstvě otevřeného zámku Vrbičany veřejnosti. Prohlédnete si jeho opravené prostory, výstavu panenek, kočárků, papírových modelů hradů a zámků... Bližší informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Den Zubačky

Železniční společnost Tanvald chystá na sobotu Den Zubačky. Návštěvníky svezou zvláštní vlaky, ve kterých na ně dýchne atmosféra minulosti díky průvodčím v historických uniformách a dalším speciálním detailům. Vše se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Výstava zemědělské techniky

V neděli od 9:00 navštivte výstavu zemědělské techniky v Houdkovicích, v letním areálu Na hřišti. Prohlédnete si stroje moderní i historické. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Choltické pivní slavnosti

Nádvoří zámku Choltice v sobotu od 10:00 oživí pivní slavnosti. Po celý den bude probíhat ochutnávka piv a pivních speciálů, pohodovou atmosféru podpoří živá hudební a taneční vystoupení. V rámci doprovodného programu se účastníci podívají také do zámecké zahrady i interiéru. Více se dozvíte zde.

Řemeslná sobota

Řemeslná sobota v letohradském Muzeu řemesel přinese mezi 10:00 a 18:00 ukázky kování koní, výroby keramiky, pletení košů, soustružení a spoustu dalšího. O kulturní část programu se postará například bavič Zdeněk Izer či kouzelník Miloš Bednář. Více zde.

Vysočina

Svatoprokopská pouť

Po celý víkend bude v Třebíči v areálu baziliky svatého Prokopa a zámku probíhat Svatoprokopská pouť s přednáškou, nočními prohlídkami baziliky, sváteční bohoslužbou a dalšími aktivitami. Program si prohlédněte zde.

Jihomoravský kraj

Otevřené sklepy

Sobotu můžete strávit také ve sklípcích jihomoravské vesnice Přítluky, která láká na ochutnávku vín. Organizátoři nezapomněli ani na hudební doprovod, takže se máte na co těšit. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Zámecký bál

Na Zámecký bál ve Velkých Losinách si přijďte zatančit v sobotu od 20:00. Uskuteční se na nádvoří zámku. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Bikemaraton Drásal

Sportovci si přijdou na své na sobotním Bikemaratonu Drásal, který odstartuje v Holešově na náměstí Dr. E. Beneše. Veškeré informace k závodu naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Odpočinek s bubny

Jestli máte rádi hudbu a je pro vás symbolem odpočinku, možná vás zaujme nedělní Relaxační bubnování, které se od 13:00 a od 15:00 odehraje na Slezské Hartě. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám