Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na Vyšehradě se sejdou vegetariáni, v Mariánských Lázních houbaři

Novinky, fis

Podzimní prodloužený víkend přináší nepřeberné množství gastronomických zážitků. Pivo, víno, burčák a dokonce také pálenky potečou proudem. Pozadu ale nezůstává ani sportovní program.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Vegefest pro šest smyslů

Ochutnávky pestré palety bezmasých jídel si užijí ti, kteří zavítají na víkendový vegetariánský festival Vegefest. Uskuteční se na Vyšehradě a nabídne vedle ochutnávek také přednášky o životním stylu, živé vaření a inspiraci. Více se dočtete zde.

Mezi ploty

Kulturní víkend s divadlem i hudbou zažijí návštěvníci festivalu Mezi ploty, který potrvá od soboty do neděle. Z hudebních interpretů vystoupí například Eddi Stoilow, Tomáš Klus, Ewa Farna a Gipsy.cz. Na divadelní scéně uvidíte Annu Polívkovou, Simonu Babčákovou a další. Kompletní program naleznete zde.

360° Challenge

Jestli se nebojíte si dát v sobotu trochu do těla, zaběhněte do Riegrových sadů. Tam sportovce čeká nejen běžecký závod na šest kilometrů, ale také několik stanovišť se speciálními cviky. Některé jistě znáte a zvládáte, jiné pro vás možná budou výzvou. A právě o výzvě tenhle závod je. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Karlštejnské vinobraní

Historická hudba, šermíři, polykači ohně, středověký jarmark, ale hlavně víno a burčák nabídne víkendové vinobraní na hradě Karlštejn. Kromě nápojů si pochutnáte i na různých kulinářských specialitách. Více čtěte zde.

Slavnosti piva

Mníšecké slavnosti piva potěší všechny, komu více než sladkokyselé víno lahodí hořká chuť piva. V Mníšku pod Brdy začne v sobotu od 11:00 přehlídka malých pivovarů a také hudební vystoupení a soutěže. Více zde.

Jihočeský kraj

Královský maraton

Královský maraton města Písku vyzývá v sobotu k čilé sportovní aktivitě. Startovat se bude od Kamenného mostu, který je nejstarším svého druhu v ČR. Poběží se maraton, půlmaraton a čtvrtmaraton. Vše o závodních kategoriích a další informace naleznete zde.

Plzeňský kraj

Senior pochod

Klub českých turistů naplánoval na sobotu Senior pochod k Mezinárodnímu dni seniorů. Start proběhne na železniční stanici Tlučná v okrese Plzeň - sever mezi 7:30 a 9:00. Účastníci si budou moci vybrat z tras o délce osm, patnáct nebo třiadvacet kilometrů. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Výstava hub

Patříte-li mezi vášnivé houbaře, jistě vás zaujme víkendová houbová výstava s tematickými degustacemi. Uskuteční se v Mariánských Lázních. V obou dnech program začne v 9:00, v sobotu potrvá do 17:00, v neděli se o hodinu zkrátí. Vše se dočtete zde.

Pivní Vary

Smetanovy sady v Karlových Varech o víkendu zaplní pivaři. Den českého piva tam oslaví české pivovary i věrní konzumenti. V obou dnech začne program v pravé poledne. Uvolněný degustační program zpestří několik hudebních vystoupení. Více informací hledejte zde.

Ústecký kraj

Vinobraní v Kadani

Svatováclavské vinobraní v Kadani nabídne v sobotu od 10:00 vinné degustace, tombolu, ukázky zpracování hroznů, prohlídky sklípku, živou hudbu a navíc ještě fotografie ze speciální fotobudky. Více zde.

Liberecký kraj

Výhled ze středověké věže

Výjimečně se od soboty do pondělka turistům otevře středověká věž hradu Lemberk. Jedinečný výhled si můžete přijít vychutnat mezi 9:00 a 16:00. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Expo Militaria

V pevnosti Josefov proběhnou o víkendu mezinárodní ukázky klubů vojenské historie. Akce nazvaná Expo Militaria potrvá v sobotu od 9:00 do 18:00, v neděli skončí o dvě hodiny dříve. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Lubenská šťopička

Lubenská Pálenice zve v sobotu na prohlídku a v neposlední řadě také ochutnávku destilátů, do jejichž výroby zájemci nahlédnou. Program pro všechny věkové kategorie láká na vystoupení zpěvačky Heidi Janků stejně jako na taneční vystoupení, dechovku či tombolu. Vše se dočtete zde.

Vysočina

Pivní festival Beer House

Areál Boroviny, bývalé třebíčské továrny, o víkendu ožije dvoudenním pivním festivalem. Gastronomické zážitky, včetně burčáku a vinných degustací, ještě více zpříjemní pestré portfolio hudebních interpretů. Veškeré informace naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Burčáková jízda

Ze zastávky Brno hlavní nádraží vyjede v sobotu v 10:45 speciální vlak s cílovou zastávkou v Lednici. Během jízdy budou cestující popíjet burčák. Více se dozvíte zde.

Běh Brnem

V pátek i v sobotu v podvečer vyrazí běžci do podzimních ulic Brna. Poběží na trasách pět a 10 mil, děti si budou moci zaběhnout půlmíly. Více zde.

Olomoucký kraj

Čokoládové lázně

Speciální využití čokolády poznáte o víkendu ve Velkých Losinách. Sladký a relaxační program bude v obou dnech probíhat mezi 10:00 a 17:00. Všichni milovníci čokolády jsou vítáni. Více informací naleznete zde.

Zlínský kraj

Slovácký Oktoberfest

V sobotu Uherské Hradiště ožije pivními radovánkami spojenými s živou hudbou, kroji a tupláky. Slavnosti začnou v 9:00 na Masarykově náměstí. Více se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Burčákové hody

Od soboty do pondělí vábí hrad Starý Jičín návštěvníky na Burčákové hody. Ty nabídnou nejen tento lahodný nápoj, ale také kančí guláš a další chutné pokrmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám