Hlavní obsah

Tipy na víkend: Jeďte se bát na Potštejn nebo tančit do Šumperka

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Neváhejte a užijte si zbytky doznívající festivalové sezóny. Kdo chce raději mimo město, nasát letní počasí, může se tento víkend vydat třeba do pevnosti Josefov. Úchvatné výhledy pak nabídne mimořádně otevřená věž hradu Lemberk.

Foto: Archiv zámku Potštejn

Noční prohlídky zámku Potštejn mnohým nahánějí strach.

Článek
Praha

Cirkus na Letné

V neděli večer startuje na Letné populární mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná, který potrvá až do 3. září. Od 19:00 vás čeká Cie Cahin Caha a ve 21:00 bude festival slavnostně zahájen českým novým cirkusem a jeho hosty. Vstup na zahájení je zdarma. Více informací zde.

Festival Prague Pride

Festival Prague Pride probíhá celý tento týden na různých místech v Praze. Mimo jiné také na piazzetě Národního divadla. Hlavní průvod Prahou se uskuteční v sobotu od 14:00 se startem v ulici Na Příkopě a s cílovou rovinkou na Letné. Průvod oživí barevné alegorické a hudební vozy. Kompletní program naleznete zde.

Koktejly a hudba

V neděli od 20:30 začne na Václavském náměstí šňůra hudebních vystoupení. Těšte se na Chinaski, No Name, Anetu Langerovou a další muzikanty. Vše v rámci Mattoni Koktejl Festivalu. Na velkoplošných obrazovkách tu navíc účastníci akce zhlédnou barmanské umění při probíhajícím finále Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů – Mattoni Grand Drink. Vstup na akci bude zdarma. Více zde.

Středočeský kraj

Letní lounské vábení

Od pátku do neděle můžete navštívit hudební festival Letní lounské vábení v Lounech. Zahraje a zazpívá Čechomor, Václav Neckář nebo skupina Fešáci. Páteční program začíná již v 18:00, sobotní odstartuje ve 13:00. Kromě hudby vás čeká ohňostroj, lampionový průvod nebo sportovní turnaje. Kompletní program si prohlédněte zde.

Jihomoravský kraj

Festival španělské kultury v Boskovicích

Mimo jiné na boskovickém zámku probíhá festival plný flamenca, který ponese název Ibérica. Ve čtvrtek a v pátek účastníky od 20:00 čeká promítání španělských filmů ve sklepních prostorách hotelu Pod Zámkem, kam je vstup zdarma. Festival zakončí sobotní galakoncert na zámku v Boskovicích, a to od 19:30. Zahrají například Jorge Pardo a Gerardo Núñez Trio a zatančí Carmen Cortéz. Už od 17:30 bude ale možnost ochutnávky španělských vín. Více o programu zde.

Jihočeský kraj

Sportovní festival na Lipně

Festival plný sportu a zábavy – Lipno Sport Fest – bude zahájen v sobotu na Lipně a potrvá až do neděle 25. srpna. Festival začne v sobotu závody dračích lodí a od 19:30 čeká návštěvníky koncert skupiny Laura a její tygři. K dispozici bude horolezecká stěna i půjčovna bruslí. Ani sportovci se tedy nudit nebudou. Kompletní program zde.

Královéhradecký kraj

Festival Open Air Trutnov

Všichni milovníci skvělé hudby a letních festivalů si jistě naplno užijí od čtvrtka do neděle kultovní festival v Trutnově. Český Woodstock, jak se festivalu přezdívá, tentokrát navštíví spousta českých i zahraničních hvězd. Těšit se můžete na Mňágu a Žďorpa, Sto zvířat, Buty nebo třeba Iné Kafe, The Damned a Johna Mayalla. Více o akci najdete zde.

Večerní prohlídky pevnosti Josefov

Nenechte si ujít v sobotu od 21:00 jedinečnou možnost projít si v noci stařičkou pevnost Josefov. Součástí prohlídky bude i svícemi osvětlené lapidárium se sochami Matyáše Bernarda a další podzemní chodby v pevnosti. Doporučená je předchozí rezervace. Více informací o pevnosti čtěte zde.

Unikátní prohlídky Potštejna

Speciální noční prohlídku Potštejna nabízejí oba víkendové dny. V osvětleném zámku jakoby znovu obživly postavy z filmových hororů a čas se vrátil o desítky let zpátky. Více informací o nočních prohlídkách naleznete zde.

Pardubický kraj

Folkové Pardubice

Hudební festival Pernštejnská fortuna se odehraje od čtvrtka do neděle na zámku v Pardubicích. Koncerty na hlavní scéně začínají v 19:00, vedlejší scénu lze navštívit již od 16:00. Těšit se můžete na Kamelot, Žalman & Spol. nebo Věru Martinovou. Více informací hledejte zde.

Karlovarský kraj

Pivní festival v Karlových Varech

Od čtvrtka do neděle ožijí lázeňské Karlovy Vary oslavami piva. Před hotelem Thermal vás čekají čtyři dny plné dobrého jídla a těch nejlepších piv ze západočeských pivovarů. Program doplní také řemeslný trh a aktivity pro děti. Program začne vždy ve 13:00, v neděli již v 10:00. Kromě piva a hudby vás čeká také ohnivé divadlo. Celý program si prohlédněte zde.

Chopinův festival v Mariánkách

Již 54. ročník mezinárodního Chopinova festivalu začíná ve čtvrtek v Mariánských Lázních a potrvá až do soboty 24. srpna. Zahajovací koncert zazní ve společenském domě Casino v pátek v 19:30. V sobotu je na programu koncert vítězů mezinárodní klavírní soutěže v Mariánských Lázních, a to v Městském divadle od 20:00. Na tomtéž místě a v tentýž čas se v neděli uskuteční klavírní recitál. Kompletní program festivalu najdete zde.

Liberecký kraj

Pohledy z lemberské hradní věže

Na hradě Lemberk můžete až do neděle navštívit mimořádně zpřístupněnou středověkou hradní věž, která je otevřena vždy od 9:00 do 16:30. Více informací naleznete zde.

Olomoucký kraj

Šumperk ožívá světovým folklórem

Mezinárodní folklórní festival v Šumperku začal už ve středu. Pokračovat bude až do pondělí. Vrcholem akce je tradiční akce s názvem Roztančená ulice, která začíná v sobotu v 10:30. Těšit se můžete na pestrý rej tanečníků, zpěváků a dalších hudebníků na hlavní třídě ve městě. Program události čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Rocková Ostrava

V areálu Dolní oblast Vítkovice můžete v sobotu navštívit festival Rocková Ostrava. Vstup je již od 11:00. Čekají vás kapely Citron, Doga, Kiss Forever nebo Tim Ripper Owens. Vše o festivalu najdete zde.

Plzeňský kraj

Divadlo a noční prohlídky

Noční prohlídky na hradě Švihov čekají turisty v pátek a v sobotu každých třicet minut od 18:30 do 22:00. V rámci divadelního víkendového programu v sobotu zavítejte od 14:00 na představení Zvoník, chrám a kamínek. Večerní představení s názvem Mafie a city si diváci užijí po oba víkendové dny od 19:00. Bližší informace k akcím hledejte zde.

Ústecký kraj

Festival ve stylu reggae v Ústí 

Za festivalem netradičního hudebního žánru reggae se vydejte od pátku do neděle na letiště V Podhoří do Ústí nad Labem. Mottem festivalu je „Stop rasismu“, tak neváhejte, vezměte stan a vydejte se za zábavou. Informace o účinkujících kapelách najdete zde.

Vysočina

Letní noc v zoo Jihlava

V sobotu v 16:00 začne Letní noc v zoo. V jihlavské zoologické zahradě se návštěvníci projdou mezi jednotlivými výběhy v čase, kdy je areál běžně veřejnosti uzavřen a patří jen zvířatům.

Jazz na Roštejně

Odpolední a noční jazzové koncerty si můžete na hradě Roštejn užít v sobotu od 14:00 do 23:00. Zahrají interpreti jako Fanfán Tulipán, Trio de Janeiro nebo Jan Spálený a ASPM. Vše o akci čtěte zde.

Zlínský kraj

Festival jídla v Luhačovicích

V sobotu budou lázeňské Luhačovice vonět i chutnat skvělým jídlem. Od 10:00 až do půlnoci se tu totiž koná vůbec první Food festival. Pět šéfkuchařů bude hýčkat chuťové buňky účastníků, kteří lahodná jídla zapijí vínem či míchanými drinky. Akce se koná ve sportovním areálu u wellness hotelu Augustiniánský dům. Více zde.

Noční koňská show v Kostelanech

Na ranči v Kostelanech se v sobotu od 21:00 koná netradiční noční koňská show. Čeká vás nejen elegance krásných koní, ale i hudební program, kaskadéři na koních a světelná show. Další informace najdete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám