Hlavní obsah

Tipy na víkend: Do Liberce na kabelkový bazar, kamkoliv na svatomartinské víno a husu

Novinky, fis

Především milovníci mladých vín budou tento víkend v sedmém nebi. Degustace spojené s delikatesním jídlem si užijí jak na Moravě, tak i v Čechách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Svatomartinské slavnosti

V sobotu mezi 10:00 a 20:00 budou na náplavce Rašínova nábřeží probíhat Svatomartinské slavnosti, od 8:00 do 14:00 tam bude také farmářský trh. Na akci zavítá přes 20 českých a moravských vinařů, návštěvníci si budou moci pochutnat také na svatomartinské huse. Více zde.

Mamma Bazar

V sobotu od 9:00 do 18:00 (s pauzou mezi 12:00 a 14:00) bude u Ženských domovů na Andělu probíhat bazar těhotenského a dětského oblečení. Prodávat budou nejen maminky. Více se dočtete zde.

Den flamenca

Mezinárodní den flamenca se uskuteční v neděli od 19:00 v Retro Music Hall. Už v odpoledních hodinách ale budou mít účastníci příležitost navštívit otevřené taneční hodiny. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

O houbách

Mykologickou přednášku si můžete v neděli poslechnout v kokořínské restauraci Truhlárna od 15:00. Přínosná bude především pro aktivní houbaře, kteří se dozvědí mnoho užitečných informací. Více čtěte zde.

Festival duchovní hudby

Máte-li chuť nebo potřebu na chvíli jen tiše rozjímat, navštivte víkendový Festival duchovní hudby v Rakovníku. Začne v sobotu v 16:30 v Chrámu sv. Bartoloměje. Více naleznete zde.

Jihočeský kraj

Noční pivovar

Třeboňský pivovar Bohemia regent zve návštěvníky do svých útrob během listopadu každou sobotu ve 13:00, 15:00, 17:00 a v neděli od 13:00 a 15:00. V pátek a v sobotu pak od 20:00 začínají noční prohlídky. Více najdete zde.

Plzeňský kraj

Zámecké posvícení

V sobotu od 11:00 se na zámku Zbiroh můžete zúčastnit degustace vín i domácí pečené husy po staročesku. Atmosféru dotvoří dobová muzika, lidový jarmark a další doprovodný program. Více zde.

Karlovarský kraj

Fashion show

Módní přehlídky, focení, líčení i soutěže přinese sobotní Fashion show karlovarském OC Fontána od 14:00 do 18:00. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Sedm divů světa

Cestovatelský festival Sedm divů světa zavítá v sobotu od 11:00 do 21:30 do Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě. Přinese vyprávění cestovatelů o jejich dobrodružných výpravách do končin, kam byste se možná neodvážili. Více zjistíte zde.

Liberecký kraj

Kabelkový bazar

V sobotu v 10:00 odstartuje v OC Forum Liberec dobročinný Kabelkový bazar. Pokud tedy sháníte do svého šatníku neokoukaný módní doplněk, možná tam najdete kabelku právě ve vašem stylu. Výtěžek bazaru půjde na pomoc svobodných matek v hmotné nouzi. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Jarmark a slavnosti

Martinský jarmark a Slavnosti dřeva se v sobotu uskuteční na Masarykově náměstí v Novém Bydžově. Návštěvníci si užijí jídlo, pití, hudbu a další program. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Vlastní parfém

Umíchej si svou vůni je název sobotního workshopu v Pardubicích, kde se účastníci seznámí s aromaterapií a dozvědí se, jak se míchají skutečné parfémy. Navíc si budou moci na základě vůní vhodných přímo pro ně samotné namíchat vlastní parfém. Více zde.

Vysočina

Fenomén Igráček

Muzeum Vysočiny v Jihlavě stále ještě vystavuje expozici s názvem Fenomén Igráček, která návštěvníky přenese o desítky let v čase do dětských let. Barevné hrací panáčky si tam můžete prohlédnout do konce ledna. Muzeum je o víkendech otevřené mezi 9:00 a 12:00, dále pak od 12:30 do 17:00. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Svatomartinský košt

Degustace svatomartinských vín a mladých vín od regionálních vinařů potěší v sobotu od 11:00 návštěvníky Syrovic. Více hledejte zde.

Las Vegas ples

Hudební a taneční zábavu přinese v sobotu od 19:30 Podzimní Las Vegas ples v Drásově. Kromě bujaré zábavy čekejte i tombolu a ruletu. Více zde.

Olomoucký kraj

Snow film fest

Filmy se zimní tematikou zhlédnou v sobotu od 16:00 návštěvníci hradu Šternberk. Těšte se na pořádné sportovní dobrodružství, alespoň zprostředkované. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Zlínské slavnosti vína

Ani Zlín nezůstane se svatomartinskými vinnými degustacemi pozadu. V sobotu se tam na hradě Malenovice uskuteční Zlínské slavnosti vína spojené s dobrým jídlem. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Sopečné Bruntálsko

V sobotu v 8:30 odstartuje výlet k vyhaslým sopkám Bruntálska, včetně výstupu na Venušinu sopku. Více se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám