Hlavní obsah

Rožmberk zkrášlí stovky květin

Novinky, fis

Hrad Rožmberk ozdobí od středy do konce týdne záplava květin. O jednotlivá aranžmá výstavy Vivat Aqua se postarají vyhlášení floristé. V rámci jihočeských hradů a zámků se letos jedná o poslední květinovou expozici. Obdobnou mohli turisté vidět v dubnu v Třeboni, následně pak v Kratochvíli či v klášteře Zlatá Koruna.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Hrad Rožmberk

Článek

Celkem 1200 různobarevných květin zaplaví od středy do neděle hrad Rožmberk stejně jako koncem prázdnin v minulých letech. Tématem 8. ročníku květinové výstavy je voda. Floristé proto měli za úkol pracovat s různými podobami vody a zaměřit se také na její funkce. V hradním prostředí tak vzniknou kupříkladu řeka, rybník či fontána.

Vodu ve spojení s květinami uvidí návštěvníci hradu v Křižácké galerii i kapli. Tam ponese, celkem příhodně, symboliku křtu, zatímco v renesanční jídelně poslouží k umytí rukou.

A jaké květiny Rožmberk provoní? Lilie, růže, slunečnice, gladioly, hortenzie, kopretiny, chryzantémy a další. Některá aranžmá budou doplněna také o ovocnou dekoraci: limetky, pomeranče, ananasy či vinné hrozny.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Na výstavu mohou zájemci přijít po všechny čtyři dny od 9 do 17 hodin. Tehdy začíná poslední prohlídka.

Reklama

Výběr článků

Načítám