Hlavní obsah

Plzeňský kraj zve na šestitýdenní putování za barokem

Novinky, fis

Turisty, kteří si z výletů rádi odnášejí silný zážitek, možná přivábí festival 6 týdnů baroka. Ten o prodloužených víkendech zavede návštěvníky Plzeňského kraje do více než dvaceti barokních památek, kde je bude čekat nejenom prohlídka.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Nebílovy

Článek

Elegantní kulturu baroka připomene od čtvrtka 3. července do neděle 24. srpna festival, jehož stopa povede účastníky mezi barokními skvosty Plzeňského kraje. Na zámcích, v klášterech a kostelech proběhnou hudební koncerty i divadelní představení. Účastníci festivalu také nahlédnou do barokní kuchyně a pod ruce šikovným řemeslníkům.

Událost připomene v průběhu šesti prodloužených víkendů od čtvrtka do neděle životní příběhy světců i významných rodáků Plzeňského kraje. Kromě působivých kulturních zážitků nabídne také atraktivní výletní trasy a místa.

Festival, který bude v příštím roce ještě o tři týdny delší, letos odstartuje svůj program ve čtvrtek na zámku Nebílovy. Návštěvníci tam baroko pomyslně ochutnají, očichají i uslyší. Páteční a víkendový program pak zve na šermířská, taneční, hudební a další vystoupení do Nepomuku, Spáleného Poříčí a do Vrčeně. Kompletní festivalový program na následující týdny si prohlédněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám