Hlavní obsah

Na Pustevnách sochají Sněhové království, otevírají v sobotu

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Beskydech se v sobotu otevírá Sněhové království na Pustevnách. Sochaři i sochařské týmy mají plné ruce práce. Letos se přihlásilo 24 umělců s 11 sochami.

Sněhové království na PustevnáchVideo: dagi.cz - Miroslav Hrabal

 
Článek

Dvojnásobné množství ledu a sněhu oproti loňskému roku připravili organizátoři pro sochaře, kteří předvedou své umění na Pustevnách. Na 14. ročníku Sněhového sympozia se nově budou moci zapojit také děti.

Foto: www.dagi.cz, Adéla Hrabalová

Výstava soch na Pustevnách potrvá do 22. ledna.

V následujícím víkendu si návštěvníci mohou prohlédnout poslední dokončovací práce sochařů, připraven je také moderovaný program, taneční a hudební vstoupení, soutěže pro děti a další.

Výstava soch na Pustevnách potrvá do 22. ledna. Předposlední lednový víkend se můžete těšit na finální soutěže škol, vyhlašování výsledků, soutěže, hudbu a mnoho dalšího.

Foto: www.dagi.cz, Adéla Hrabalová

Výstava soch na Pustevnách potrvá do 22. ledna.

Foto: www.dagi.cz, Adéla Hrabalová

Výstava soch na Pustevnách potrvá do 22. ledna.

"V letošním roce vznikne celkem 17 soch - 11 soch profesionálů, plus 6 soch školních týmů následující víkend. Sněhové sochy vytvářejí až čtyřčlenné týmy ze sněhových válců o průměru a výšce tři metry, objemu 22m3 a hmotnosti cca 11 tun. Ledové sochy se tvoří z 20 kusů ledových bloků o celkové hmotnosti až 1000 kg, a vytvářejí je týmy dvoučlenné. Školní týmy mohou mít maximálně 10 členů (dětí), plus jako doprovod dvě dospělé osoby, které ale nesmí na soše fyzicky pracovat. Podrobná pravidla jsou v samostatném souboru," řekl Novinkám Miroslav Hrabal z pořádající společnosti Art centrum DAGI o.s.

Foto: www.dagi.cz, Adéla Hrabalová

Výstava soch na Pustevnách potrvá do 22. ledna.

Foto: www.dagi.cz, Adéla Hrabalová

Přípravy výtvarníků na Sněhové království

Akci v jednom z nejznámějších lyžařských areálů na Moravě tradičně navštěvuje kolem 10 000 lidí. Podle statistiky tuto akci navštěvuje 30 % návštěvníků ze Zlínského kraje, 30 % z Moravskoslezského kraje, 20 % z Olomouckého, 10 % z Jihomoravského a 10 % je z ostatních částí republiky a ze zahraničí. V průběhu třinácti let si přišlo sochy prohlédnout přibližně 140 000 návštěvníků.

Program Sněhového království

Sobota   14. 1.                       

9:00 příjezd sochařů na místo a zahájení finálních prací

10:00 zahájení programu Rádia ČAS - celý den moderovaný program s hudbou, rozhovory s výtvarníky, taneční a hudební vystoupení, soutěže pro děti, karaoke show losování hlasovacích lístků

16:00 ukončení programu

Neděle 15. 1.               

- pokračování práce sochařů  

9:00 příjezd sochařů na místo, prezentace dokončených soch      

10:00 zahájení programu Rádia ČAS - celý den moderovaný program s hudbou, rozhovory s výtvarníky, taneční a hudební vystoupení,  soutěže pro děti, karaoke show

12:00  hodnocení odborné poroty

14:00 vyhlášení vítězů soutěží a hlasování diváků za účasti představitelů Zlínského kraje

16:00 ukončení programu

Pondělí 16. 1. až pátek 20. 1.

– výstava soch

Sobota 21. 1.         

9:00 - příprava na zahájení finále soutěže škol na 6 sochách

10:00 - zahájení finále škol a programu Rádia ČAS, celý den moderovaný program s hudbou, rozhovory se zástupci škol, taneční a hudební vystoupení, soutěže pro děti, karaoke show

14:00  - ukončení tvorby škol, hodnocení poroty, vyhodnocování výsledků

15:00  - vyhlášení výsledků

16:00 - ukončení programu

Neděle 22. 1.              

– výstava soch

10:00 - zahájení programu Rádia ČAS, celý den moderovaný program s hudbou, taneční a hudební vystoupení, soutěže pro děti,  karaoke show

16:00 - ukončení programu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám